Ny lov er trådt i kraft i dag: Nu kan du få bøde for det

Foto: Shutterstock

Fra den 1. januar er der blevet indført en ny lov, der betyder, at det nu er lovpligtigt at være iført hjelm, når man kører på motoriseret løbehjul og andre små motoriserede køretøjer.

Kører du på et motoriseret løbehjul, løber du faktisk en risiko. Der er nemlig syv gange så stor risiko for at blive involveret i en trafikulykke, hvis du kører på et motoriseret løbehjul sammenlignet med på en cykel.

Læs også

Dreng nægter at flytte sine ben fra sædet, for at gøre plads: Så får en af passagererne nok

Det viser tal, der stammer fra Færdselsstyrelsens evaluering af forsøgsordningen for motoriserede løbehjul, fremgår det af en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

Det har resulteret i, at transportminister Benny Engelbrecht har indført et krav om, at alle, der kører på et motoriseret løbehjul, skal være iført en hjelm under kørsel.

"Vi skal alle kunne færdes trygt og sikkert i trafikken. Det gælder også løbehjulsbrugere, men det er desværre ikke altid tilfældet i dag. Vi er nødt til at gøre noget for at vende udviklingen, så færre kommer til skade. Derfor har jeg besluttet at indføre et krav om, at alle, der kører på motoriseret løbehjul, skal bruge hjelm," siger Benny Engelbrecht.

Det nye krav træder i kraft fra i dag - den 1. januar 2022. Hvis du har planer om at skulle køre på motoriseret løbehjul eller anden form for mindre motoriseret køretøj fra i dag, skal du derfor bære hjelm.

Det fremgår desuden af pressemeddelelsen fra Transportministeriet, at det er den enkelte bruger, der har ansvar for at bruge en hjelm. Kører man på et lejet el-løbehjul fra en af de mange udbydere, er det derfor ikke selskaber, der udlejer løbehjulene, der har pligt til at stille en hjelm til rådighed.

På trods af, at det nye lovkrav primært er indført med henblik på at få brugere af el-løbehjul til at bruge hjelm, gælder det også for andre former for mindre motoriserede køretøjer.

Læs også

Politiker raser mod regeringen: Stop straks med at presse vacciner på børnene

Hvis du kører på eksempelvis motoriserede skateboards eller selvbalancerede køretøjer, gælder kravet om brug af hjelm, som altså træder i kraft fra den 1. januar 2022, også for dig.

 

Dagens Gossip