Ny lov træder i kraft: Gemmer på kæmpe ændring for iPhone-brugere

Skrevet af Emil Martesen

11/03/2024
Shutterstock.com
Shutterstock.com
En ny lov træder i kraft.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at teknologien konstant udvikler sig, og i den forbindelse har EU taget et markant skridt for at fremme konkurrencedygtighed og brugerfrihed på tværs af sine medlemsstater.

Denne uge markerer nemlig indførelsen af EU's nye Digital Markets Act (DMA), en lov der sigter mod at udfordre status quo inden for tech-industrien og tvinge giganter som Meta, Microsoft, Google, og ikke mindst Apple, til at revidere deres nuværende praksisser.

Det skriver det svenske medie marcusoscarsson.se ifølge den store amerikanske teknologi-hjemmeside The Verge.

De lægger heller ikke skjul på, at disse revisioner inkluderer bemærkelsesværdige forandringer for Apple, der nu skal tilpasse sig for at lette overgangen for brugere, der ønsker at skifte fra iPhone til Android-enheder.

Udviklingen er ikke mindre end revolutionerende, idet teknikbloggen Exploding Topics påpeger, at kun elleve procent af tidligere iPhone-brugere tidligere har foretaget dette skifte. Med Apples kommende ændringer forventes dette tal at stige, og det illustrerer lovens potentielle indflydelse på forbrugeradfærd.

For at tilpasse sig DMA, har Apple bekendtgjort tiltag, der går ud over simpel platformskompatibilitet.

Fra slutningen af dette år vil iPhone-brugere i EU have mulighed for at afinstallere den forudinstallerede webbrowser Safari, en ændring der afspejler et skift mod større brugervalg og fleksibilitet.

Apple arbejder ligeledes på at forenkle processen for dataoverførsel til ikke-Apple telefoner, et projekt der forventes færdiggjort i efteråret 2025. Denne initiativrigdom inkluderer også en ny webbrowser skifteløsning, der skal gøre det nemmere at overføre data mellem webbrowsere på samme enhed, planlagt til slutningen af 2024 eller begyndelsen af 2025.

Formålet med DMA er klart: at sikre en retfærdig konkurrence og give brugerne større kontrol og frihed. Dette har allerede resulteret i væsentlige ændringer fra andre tech-giganter; for eksempel har Google måttet tilpasse sig ved at tillade EU-brugere større valgfrihed i forhold til, hvilke tjenester der deler deres data.