Ny præmie afsløret: Derfor vil man gerne komme sidst i Tour de France

Skrevet af Henrik R

19/07/2022
Foto: David Pintens/SIPA/Ritzau Scanpix
Foto: David Pintens/SIPA/Ritzau Scanpix
Som noget helt nyt er der nu en præmie til den rytter, der ender sidste i Tour de France.

Dagens topnyheder

Når rytterne bliver udtaget til Tour de France, er langt størstedelen godt klar over, at de aldrig nogensinde vil komme til at vinde det prestigefyldte etapeløb.

Det er kun klassementsrytterne der har en reel chance for at vinde Tour de France, og derfor kæmper de resterende ryttere om etaper og nogle af de andre trøjer.

Nu er der dog kommet en ny præmie, som gør det ganske attraktivt at ende på en absolut sidsteplads i touren.

Som noget helt nyt vil der nemlig være en præmie til sidstepladsen, det melder A.S.O, organisationen bag Tour de France, ud i en pressemeddelelse.

A.S.O vil nemlig gerne hylde den rytter, der har det største tidstab i forhold til vinderen, og de har derfor indgået et samarbejde med Lastminute.com.

Den person der ender sidste i løbet, vil få sponsoreret en gratis ferie. Derudover vil rytteren have mulighed for at køre med et specielt lyserødt nummer på den sidste etape.

"Det er også en påmindelse om, at hver rytter, der ankommer til Paris, skal anerkendes for sin indsats siden København," lyder det fra organisationens medie- og partnerskabsdirektør Julien Goupil ifølge EB.

Hvis Tour de France sluttede i dag ville det blive den australske sprinter, Caleb Ewan, der ville få en gratis ferie. Han er nemlig hele 4 timer, 6 minutter og 54 sekunder efter danske Jonas Vingegaard. En af årsagerne til dette er blandt andet, at Caleb Ewan har været styrtet, og så har det aldrig nogensinde været planen, at han skulle forsøge at vinde tid i klassementet.

I går mandag var der hviledag i feltet, men i dag tirsdag tages der hul på 16. etape. Dermed resterer der altså blot seks etaper af dette års Tour de France, der i øjeblikket ligner at have en dansk vinder.