Ny restriktion indføres i offentlig transport

Skrevet af Nicolai Busekist

09/12/2021
Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Efter gårsdagens pressemøde er endnu en restriktion blevet indført. Fra 10. december må alkohol ikke indtages i busser.

Dagens topnyheder

Onsdag aften holdt statsminister Mette Frederiksen pressemøde i Spejlsalen på Christiansborg.

På dette pressemøde blev en række nye restriktioner indført. Blandt andet bliver nattelivet lukket ned, mens alle serveringssteder skal lukke senest ved midnat.

Ligeledes er der blevet indført krav om mundbind eller visir for gæster og ansatte på serveringssteder. Dog med undtagelse af siddende gæster og ansatte med coronapas.

Mette Frederiksen fortalt ydermere, at der var opnået flertal om indførsel af et forbud mod at købe alkohol i butikker fra midnat til klokken 5. Alle disse restriktioner gælder fra den 10. december kl. 16.00.

I en pressemeddelelse skriver Transportministeriet nu, at der også indføres et forbud mod indtagelse af alkohol i busser. På lige fod med de øvrige restriktioner, er forbuddet gældende fra den 10. december kl. 16.00.

Det fremgår desuden af pressemeddelelsen, at det nye forbud foreløbigt er gældende til og med den 6. januar 2022.

"Epidemikommissionen har vurderet, at der er en særlig stor risiko for smittespredning i nattelivet, hvor der er alkohol og det er vanskeligt at holde afstand. Derfor sætter vi nu også en midlertidig stopper for al indtagelse af alkohol i busser for at bremse den stigende smittespredning," siger transportminister Benny Engelbrecht.

De nye regler betyder både, at der ikke må indtages alkohol i de såkaldte partybusser, men også i turistbusser.

Af pressemeddelelsen fra Transportministeriet fremgår det desuden, at det til hver en tid er transportøren, der har ansvaret for, at reglerne bliver overholdt.