Nye detaljer om Emilie Meng-retssagen offentliggjort: Advokat har et stort ønske

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

07/05/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Advokaten har et brændende ønske, som hun håber vil blive godtaget.

Dagens topnyheder

I den igangværende retssag ved Retten i Næstved, hvor en 33-årig mand står anklaget for alvorlige forbrydelser, herunder drabet på Emilie Meng, bringes en ekstraordinær anmodning frem af bistandsadvokat Susan Jørgensen.

Advokaten har bedt om lukkede døre under forklaringen fra en efterskoleelev, der er blandt de forurettede i sagen.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Min klients unge alder er mit udgangspunkt for at bede om lukkede døre, og jeg vil selvfølgelig også henvise til de forhold, der er nævnt i anklageskriftet," sagde Jørgensen.

Sagen centrerer om tragiske begivenheder, der rystede Sorø og resten af landet, inklusive det brutale mord på 17-årige Emilie Meng i 2016 og efterfølgende overfald på en ung efterskoleelev i 2022. Det er sidstnævnte forhold, der har bragt spørgsmålet om lukkede døre op i lyset, da den unge pige stod over for en skræmmende oplevelse, hvor hendes fysiske sikkerhed blev alvorligt truet.

Ifølge anklageskriftet blev pigen konfronteret under en aftentur nær sin skole, hvor hun blev overmandet og tilbageholdt. Her skulle pigen tvinges ind i manden bil, hvor det eftersigende var hans hensigt at at frihedsberøve og voldtage pigen. Det lykkedes hende med stor anstrengelse at undslippe situationen, hvilket resulterede i, at gerningsmanden flygtede fra stedet.

Den tiltalte, hvis navn er holdt uden for offentlighedens øjne af hensyn til retssikkerheden, nægter sig skyldig i alle tiltalepunkter, inklusive de hændelser der relaterer sig til den unge pige. Desuden erkender han delvis anklagerne relateret til sagen om en 13-årig pige. Hvilke af anklagerne der er tale om, vides endnu ikke.

Retssagen vil strække sig over 18 dage.