Nye symptomer på Omikron: Dette kan du forvente

Foto: Shutterstock

Symptomerne på den nye coronavariant, Omikron, er 'usædvanlige, men milde'.

Den sydafrikanske læge, der første gang alamerede myndighederne om patienter med den nye Omikron-variant, fortæller, at symptomerne er "usædvanlige, men milde".

Læs også

Nu er det bekræftet: Omikron-varianten har ramt Danmark

Dr. Angelique Coetzee, der driver en privat praksis i sydafrikanske Pretoria, fortæller i den forbindelse, at hun bemærkede tidligere på måneden, at patienterne havde adskillige mærkelige symptomer. 

Lægen, der er formand for South African Medical Association, siger, at ingen af Omikron-patienterne mistede smag- eller lugtesans, som man ellers typisk ser blandt coronapatienter, men i stedet bemærkede hun flere usædvanlige symptomer som intens træt og høj puls. 

Hun fik derfor mistanke om en ny coronavariant. 

"Patienternes symptomer var så forskellige og milde sammenlignet med dem, som jeg har behandlet tidligere," siger Angelique Coetzee ifølge Daily Mail til The Telegraph. 

I kølvandet af Dr. Coetzees nyfundne coronavariant, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i sidste uge kaldte en "bekymrende variant", er der da også blevet vakt stor bekymring verden over, herunder om den kan modstå effekten af coronavaccinerne og dermed forlænge pandemien. 

Symptomer gav ikke mening 

Omikron-varianten er angiveligt mere smitsom end tidligere varianter, selvom eksperter endnu ikke ved, om den er mere eller mindre farlig. 

Dr. Coetzee forsikrede dog medierne om, at de nye symptomer, hun havde observeret, var milde, og at alle patienter, hun behandlede, var kommet sig godt. 

"Vi havde et meget interessant tilfælde, et barn, omkring seks år gammel, med feber og høj puls, som jeg overvejede at indlægge," siger hun, hvorefter hun tilføjer:

"Men da jeg fulgte op to dage senere, havde hun fået det meget bedre." 

Alligevel er hun bekymret for, hvordan ældre, uvaccinerede personer vil reagere på den nye variant, hvis de bliver smittet.

Læs også

To døde med corona efter 3. stik

 

Dagens Gossip