Nye tal: Tæt på 5.000 smittede danskere

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen har netop udsendt de seneste tal, og siden i går er næsten 5.000 blevet testet, og knap 300 bekræftet smittet med coronavirus.

I går aftes klokken 20.00 kunne Mette Frederiksen give flere informationer til danskerne omkring coronavirussen i Danmark. Særligt var interessen stor for, hvilke dele af Danmark, der ville komme til at åbne først, og det blev hurtigt klart, at det var institutioner, vuggestuer og skoler for de mindste.

Det hele afhænger dog fortsat af, at smittetallet ikke pludselig stiger ekstremt i Danmark, og derfor skal vi danskere fortsat sørge for, at vi husker at vaske hænder, holde afstand og generelt tænke os godt om.

Læs også

Kæmpe forvirring: Måske skal de små ikke i skole alligevel

I går lød tallene på 47.340 testede danskere, 4.681 smittede og i alt 187 døde. I alt har 1.378 personer overstået deres infektion, men det tal er formentlig højere, da der ventes at være 14 dages forsinkelse.

Her til formiddag er der så igen kommet nye talfra Sundhedsstyrelsen, og de viser, at vi nærmer os de 5.000 testede danskere om dagen.

Siden i går er der blevet testet 4.204 danskere, og i der er blevet bekræftet 298 nye smittetilfælde. Dermed er er nu blevet testet 51.544 danskere og registreret 4.978 smittetilfælde.

På Færøerne er der blevet testet 5.035 personer og her er 184 bekræftet smittet, mens der på Grønland er registreret 11 smittetilfælde ud af 718 testede.

Dette åbner formentligt op efter påske

På pressemødet i går kom Mette Frederiksen med mange nye informationer til danskerne. Først og fremmest fortalte hun om, hvad der formentlig snart kommer til at åbne op, hvis tallene fortsætter i den rigtige retning.

 

"Hvis vi i fællesskab formår at holde tallene stabile, så vil regeringen fra onsdag den 15. april begynde at åbne landets vuggestuer, børnehaver fritidsordninger og de mindste skoleklasser," lød det fra statsministerens talerstol.

 

Desværre var der også meget dårligt nyt. Statsministeren kunne nemlig meddele, at større forsamlinger er aflyst til og med august, hvilket betyder, at stort set alle festivaler bliver aflyst i Danmark.

 

Derudover forlængede hun nedlukninger i yderligere fire uger, så Danmark først 'åbner op' igen den 10. maj, hvis denne dato ikke også udskydes.

Læs også

Kvinde blev tilfældigt overfaldet af tre indvandrere

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip