Nye tal: Udbuddet af ejendomme til salg stiger igen

Foto: Arkiv

Udbuddet er lige nu stigende.

Boligmarkedet eksploderede under nedlukningerne. Mange valgte at købe fritidshus i Danmark, så der var næsten ikke nogle sommerhuse at sælge.

Ligeledes steg salget af huse og ejerlejligheder også. Det betød, at priserne steg. Krigen i Ukraine har påvirket økonomien voldsomt meget. Inflationen er tårnhøj og renten stiger.

Læs også

Rigshospitalet med godt nyt om to skudofre

To ting, som ikke er godt for boligmarkedet. Nye tal viser da også, at udbuddet af huse til salg er steget de seneste måneder.  antallet af villaer og rækkehuse til salg ligger 8 procent højere ved indgangen til juli end for blot en måned siden.

Det er cirka 2.000 boliger. I starten af marts måned i år var antallet af huse i udbud på det laveste niveau siden 2015. Siden da er udbuddet steget med hele 24 procent.

”Vi har set en pæn stigning i udbuddet af huse den seneste måned. Det hænger dels sammen med, at vi ser flere sælgere, der sætter huset til salg. Men udviklingen skyldes især, at der sælges færre huse nu end på samme tidspunkt i de tidligere år,” siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.

Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, er der sket en stigning i udbuddet af huse på 11,6 procent.

”Under corona blev der gjort et stort indhug i antallet af huse til salg, og det har længe været ventet med den stigning i udbuddet, vi ser netop nu. Men når det er sagt, hører det også med til det samlede billede, at trods de nylige stigninger, ligger det samlede udbud af huse fortsat på et lavt niveau, når vi ser udviklingen i et historisk perspektiv,” forklarer Kasper Fredløv Sonberg.

Læs også

Field's melder ud om lukning

 

Dagens Gossip