Nyt EU-forbud kan føre til tomme hylder i Aldi, Lidl og lignende butikker

Foto: Shutterstock.com

Et nyt EU-forbud frygtes at føre til tomme hylder i supermarkederne over hele Europa.

Hele Europa har de sidste mange måneder mærket konsekvenserne af krigen i Ukraine og de restriktioner, som blandt andre EU har indført over for Rusland. 

Det har blandt andet medvirket til voldsomme prisstigninger på især brændstof og el, ligesom supermarkeder flere steder har været nødt til at sætte begrænsninger på køb af varer som for eksempel madolie, æg og smør, da efterspørgslen har været for høj i forhold til udbuddet.

Læs også

28-årig mand gik ind i Rema 1000 for at pante: Kom ud med en million

Derfor er det foruroligende nyt, at EU ifølge tyske medier har indført et nyt forbud, som måske kan føre til flere tommer hylder i de europæiske supermarkeder i den kommende tid. 

Fra og med d. 1. august har det nemlig været forbudt at producere fødevarer med blegemidlet E171 inden for EU, og siden d. 7. august har det ligeledes været forbudt at sælge produkter med denne ingrediens i butikker i EU. 

Blegemidlet bliver flittigt brugt i blandt andet mozarella, mayonnaise, bagværk, supper, saucer og skumfiduser, ligesom det også bruges i kosmetik, hvilket dog fortsat er tilladt. 

Det nye EU-forbud betyder dog, at producenterne af disse varer må finde en erstatning til ingrediensen, som bruges til at gøre madvarer mere luftige. 

Det kan, hvis supermarkederne og producenterne ikke har forberedt sig ordentligt, føre til tomme hylder i butikkerne i overgangsperioden. 

I hvor stort omfang vil vise sig i de kommende uger. 

Ingrediensen er blevet forbudt, da partiklerne i E171 er såkaldte nanopartikler, der kan optages i organerne og gøre skade.

Læs også

Aldi-medarbejder udsender en stor bøn til kunderne

 

 

Dagens Gossip