Obama kørte i elevator med en bevæbnet kriminel

Den amerikanske præsident Barack Obama var potentielt i fare, da han 16. september tog elevatoren under et besøg i Atlanta i forbindelse med et møde om USA's svar på ebola-krisen.

For med i elevatoren var en bevæbnet mand, som tidligere har fået tre domme for overfald og vold, skriver Washington Post, som har oplysningerne fra tre kilder med kendskab til episoden.

Dermed hober sagerne om præsidentens sikkerhed - og mangel på samme - sig op for Secret Service, der har til opgave at passe på den amerikanske præsident og hans familie både i Washington og på rejser.

Manden, der viste sig at bære en pistol i elevatoren, vakte Secret Service-agenternes opmærksomhed, da han ikke fulgte agenternes ordre om at stoppe med at bruge sit mobilkamera til at filme præsidenten. Derudover opførte han sig mistænkeligt, lyder det fra avisens kilder.

Først da de stod ud af elevatoren, blev manden afhørt af Secret Service, som herefter lavede en søgning på manden i den nationale database. Her gik mandens kriminelle fortid op for dem.

Efter opdagelsen blev manden, der arbejdede som entreprenør, fyret på stedet og gik med til at aflevere sin pistol, hvilket angiveligt overraskede agenterne, som ikke havde opdaget våbnet.

Præsidenten blev ikke oplyst om sikkerhedsbruddet, der blot er det nyeste i en række dårlige sager for Secret Service.

19. september hoppede en 42-årig mand over hegnet ved Det Hvide Hus med en kniv på sig. Det lykkedes ham at spurte over plænen og nå ind gennem dørene til præsidentboligen.

Tirsdag forsikrede Julia Pierson, chef for Secret Service, at der ikke vil ske lignende sikkerhedsbrud igen.

- Jeg tager det fulde ansvar. Det, der skete, er uacceptabelt og vil aldrig ske igen, sagde Pierson.

I 2011 lykkedes det en anden mand at affyre syv skud mod Det Hvide Hus. Først flere dage senere blev Secret Service opmærksom på, at angrebet havde fundet sted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip