Obama overvejer at angribe islamister i Nordirak

USA's præsident, Barack Obama, overvejer at gennemføre droneangreb mod islamister i det nordlige Irak eller at nedkaste nødhjælp til kristne og andre religiøse minoriteter, der er fanget i kampene, skriver New York Times.

Men en talsmand for Det Hvide Hus siger, at han ikke kan bekræfte oplysningen.

Talsmanden siger, at "der ikke er nogen amerikansk militær løsning på problemerne i Irak".

Forklaringen i New York Times er ellers detaljeret nok. Her fremgår det ifølge avisen, at Obama torsdag morgen har holdt møde med sine sikkerhedsrådgivere, og at de to muligheder har været drøftet.

40.000 med tilknytning til religiøse mindretal er ved at dø af sult og varme på en bjergtop i det nordlige Irak. Det er den amerikanske regering gjort bekendt med.

De har søgt tilflugt fra Islamisk Stat, der har udråbt et kalifat i dele af Syrien og store dele af Irak og fortsætter med at erobre land.

Islamisterne er trængt helt frem til de kurdiske områder i nord.

Obama har set på en række muligheder for at komme de religiøse mindretal til undsætning. Herunder at nedkaste forsyninger på bjerget Sinjar og at gennemføre luftangreb på islamistiske oprørere, som befinder sig ved bjergets fod.

Det forklarer en højtstående embedsmand til New York Times.

På anmodning fra Frankrig samles FN's Sikkerhedsråd kort før midnat dansk tid for at diskutere, hvordan verdenssamfundet skal reagere på, at Islamisk Stat torsdag har indtaget den største kristne by Qaraqoshi og andre kristne byer og sendt titusinder på flugt. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge embedsmænd er Frankrigs præsident, François Hollande klar til at støtte styrker, der bekæmper Islamisk Stat, der tidligere var kendt under betegnelsen Isil. Det har han sagt i en telefonsamtale med lederen af den kurdiske lokalregering i Irak, Massud Barzani.

- Præsidenten bekræftede, at Frankrig stod til rådighed for at støtte styrker, der er en del af denne kamp, siger en embedsmand.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip