OECD: De store økonomier viser svaghedstegn

Skrevet af admin

15/09/2014

Mest læste i dag

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD ser ikke længere helt så stor fremgang i økonomien som tidligere beregnet.

Der er derfor et stort behov for at gennemføre "ambitiøse reformer", der kan sætte fart på økonomien.

Det fremgår af OECD's Global Economic Outlook, der er offentliggjort mandag.

OECD nedjusterer forventningerne til væksten i eurozonen, så den nu venter en vækst på 0,8 procent i år, hvilket er et stykke fra de 1,2 procent, som den seneste prognose i maj spåede.

I USA vil økonomien vokse med 2,1 procent i år mod tidligere forventninger på 2,6 procent, mens vækstskønnet for Japan bliver barberet ned til 0,9 procent fra 1,2 procent.

I verdens største vækstøkonomi, Kina, er der derimod ikke rokket ved forventningerne til den økonomiske vækst. OECD venter derfor fortsat en økonomisk vækst på 7,4 procent.

- Den globale økonomi vokser ujævnt og kun i en moderat hastighed. Væksten i samhandlen er fortsat træg, og arbejdsmarkedsforholdene i de vigtigste økonomier bliver kun forbedret gradvist med alt for mange mennesker på verdensplan, der ikke kan finde et job, siger Rintaro Tamaki, der er vicegeneralsekretær og fungerende cheføkonom hos OECD.

Han tilføjer, at udfordringerne på arbejdsmarkedet og manglen på stærk vækst understreger, at det "haster med at gennemføre ambitiøse reformer".

OECD siger i forbindelse med offentliggørelsen af prognosen, at de seneste tiltag fra Den Europæiske Centralbank er gode. Men yderligere tiltag er nødvendige for at øge væksten. OECD peger på, at såkaldte kvantitative lempelser vil være på sin plads.

Den Europæiske Centralbank sænkede for nylig blandt andet renterne, for at gøre det mere attraktivt for bankerne at låne penge, hvilket har som mål at sparke gang i økonomien.

/ritzau/