Østergaard afviser at gå efter borgerliges partistøtte

Skrevet af admin

25/03/2015

Mest læste i dag

Regeringens forslag om at modregne partiernes bidrag fra virksomheder eller almindelige mennesker i den støtte, som de modtager fra det offentlige, handler ikke om at ramme de politiske modstandere på pengepungen.

Der er større principper på spil.

Sådan lyder det fra de Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard.

Det sker som svar på kritik fra de borgerlige med Venstre i spidsen af den måde, som regeringen nu lægger op til at ændre i reglerne for partistøtte.

Nu er det sådan, at Venstre og de Konservative topper de senere års liste over modtagere af private bidrag.

Og derfor vil indførelsen af en modregning af bidragene i den støtte, som partierne ved siden af modtager fra det offentlige, naturligvis - alt andet lige - ramme disse partier mest.

Spørgsmål: Rammer det ikke de borgerlige partier hårdere?

- For mig handler det grundlæggende om, hvorvidt det er rimeligt, at når vi beder studerende og førtidspensionister om at betale penge tilbage til det offentlige, hvis de har en indtægt, så er det også helt fair, at det også gælder for partier, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: Det er vel faktuelt korrekt, at modregning vil ramme de borgerlige hårdere end jer selv.

- Det er faktuelt, at der er forskel på, hvor meget støtte partierne modtager, og derfor kan man selvfølgelig sige, at det har en betydning i forhold til det, siger Morten Østergaard.

- Men jeg siger bare, at for mig handler det om det grundlæggende princip om, at der skal gælde de samme regler for partier som for førtidspensionister og andre.

Spørgsmål: Og her var det så bare heldigt, at det princip rammer jeres modstandere mere, end det rammer jer selv?

- Vi er også et parti, der modtager støtte, og derfor er det også noget, der vil påvirke os. Det er rigtigt, at vores økonomi er mindre end så mange andres, men så meget desto mere bliver vi ramt hårdere relativt set, siger han.

Ifølge det ekspertudvalg, der onsdag kom med anbefalinger til omlægning af partistøtten, modtog Venstre og De Konservative hver omkring 50 millioner kroner i private bidrag fra 2008-2012.

/ritzau/