Ohio-kidnapper erkender 937 anklager og undskylder

Ariel Castro undskyldte torsdag for at have bortført tre unge kvinder og have holdt dem som fanger i et årti i sit hus i Ohio. Undskyldningen blev fremsat ved det retsmøde, hvor der skal afsiges dom i sagen.

- Jeg vil gerne undskylde, siger Castro, som tilføjer, at han gerne vil sige mere senere i dag.

- Mr. Castro tager den fulde skyld for det, som han har gjort, siger hans forsvarer, Craig Weintraub.

Det, som vi har ønsket var, at vi skulle gennem alle de slibrige detaljer. Derfor er Mr. Castro gået ind på en livstidsstraf uden mulighed for benådning, siger forsvareren.

Den 53-årige Castro har erklæret sig skyldig i 937 anklagepunkter. Dagbøger, skrevet af de tre kvinder, har hjulpet den amerikanske anklagemyndighed med at beskrive deres lidelser i et dokument, som er blevet offentliggjort forud for domsforhandlingerne torsdag.

Mindst et af Castros ofre, den 32-årige Michelle Knight, vil sandsynligvis aflægge vidneforklaring enten på video eller ved selv at være til stede i retten, siger tv-kanalen CNN.

Knight var den første, der blev bortført på gaden i 2002, da hun var 20 år. Derpå kom Amanda Berry, der blev bortført aftenen inden sin 17-års fødselsdag i 2003. Endelig gik det ud over Gina DeJesus, der kun var 14 år og en ven af Castros datter, da hun blev bortført i 2004.

Den chokerende sag blev afsløret, efter at det 6. maj lykkedes Berry at flygte med sin seksårige datter ved at råbe om hjælp til en nabo gennem den låste fordør.

I årevis var kvinderne blevet holdt indespærret med kæder på anklerne i aflåste værelser i Castros hus i et arbejderkvarter i Cleveland.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip