Når kalenderen siger 2023, kan det praktisk talt betale sig for alle danskere at tage et arbejde. Det viser nye beregninger, som Beskæftigelsesministeriet har lavet for DR Nyheder.
Her fremgår det, at der om otte år - når regeringens skatte- og kontanthjælpsreform er fuldt indfaset - blot vil være 100 lønmodtagere i Danmark, som ikke får en økonomisk gevinst ud af at arbejde.
På samme tidspunkt vil det ifølge beregningerne kunne betale sig for alle på kontanthjælp at tage et arbejde.
Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) glæder sig over tallene.
- De her tal siger mig, at det er lykkedes for regeringen at sikre, at det nu rent faktisk kan betale sig at arbejde. Det er et faktum, siger Henrik Dam Kristensen til DR Nyheder.
Venstre har i de seneste uger kørt store kontanthjælpskampagner, og partiet vil med et såkaldt moderne kontanthjælpsloft sikre, at det fremover bedre skal kunne betale sig at tage et arbejde.
Henrik Dam Kristensen forlanger på baggrund af de nye tal, at Venstre fortæller, hvordan partiets moderne kontanthjælp skal skrues sammen.
- Vi nærmer os en valgkamp, og derfor har vælgerne også krav på svar. Det er nu to år siden, at (Venstre-formand, red.) Lars Løkke Rasmussen lancerede det moderne kontanthjælpsloft på Venstres landsmøde, så de har altså haft god tid til at blive mere konkrete, siger Henrik Dam Kristensen.
Venstres næstformand, Kristian Jensen, ser det som et udtryk for manglende ambitioner fra regeringen, at der går otte år, før det kan betale sig for stort set alle danskere at tage et arbejde.
- Vi har et helt andet ambitionsniveau end bare at lade stå til, siger Kristian Jensen til DR Nyheder.
Kristian Jensen vil ikke svare præcis på, hvornår Venstre præsenterer sit endelige bud på et moderne kontanthjælpsloft.
/ritzau/