Omikron har nu spredt sig til flere europæiske lande

Foto: Shutterstock.com

Den nye coronavariant Omikron, der først blev opdaget i Sydafrika, er lørdag blevet bekræftet registreret i Storbritannien.

Omikron er nået til endnu et europæisk land. I Storbritannien har de lørdag registreret to tilfælde af den nye coronavariant.

Læs også

Chokerende tal efter nyt coronafund: 10 gange så mange smittet

Det bekræfter landets sundhedsminister, Sajid Javid. Det meddeles desuden, at de to tilfælde menes at være forbundet med hinanden. Det oplyser Ritzau.

"Dette er en reel påmindelse om, at pandemien langt fra er forbi," siger Sajid Javid ifølge TV 2.

De to britiske borgere, der er blevet konstateret smittet med den nye variant, er fundet i Chelmsford nordøst for London og i Nottingham i den centrale del af England.

Som et resultat af, at de er testet positiv for den yderst smitsomme coronavariant, er de to personer gået i selvisolation. Derudover vil der også bliver udført yderligere testning, melder myndighederne i Storbritannien.

Omikron, der hidtil har været kendt under navnet B.1.1.529, blev opdaget for første gang i Sydafrika. Det frygtes, at det vil være den mest smitsomme variant af coronavirus, der hidtil er set.

Fredag meddelte de belgiske myndigheder, at de som det første land i Europa havde bekræftede tilfælde af den nye variant.

Derudover meddeles det, at både Tyskland og Tjekkiet også menes at have opdaget varianten lørdag. Det er dog endnu ikke bekræftet, at det er tilfældet, da det første endeligt kan afgøres, når der er udført yderligere analyser af de positive prøver.

Fredag ankom to forskellige fly fra Sydafrika til en lufthavn i Amsterdam. Fra de to fly er 61 personer testet positive for coronavirus, men det er endnu uvist, om de er smittet med den nye Omikron-variant. 

Tidligere på ugen udsendte Verdenssundhedsorganisationen (WHO) en meddelelse, hvori de beskrev varianten som værende 'bekymrende'.

Desuden har Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC) meddelt, at der er en 'høj til meget høj' risiko for, at Omikron ender med at sprede sig i hele Europa.

Læs også

Godt nyt til mange danskere: Kan slippe for mundbind

Udenrigsministeriet i Danmark har meddelt, at man fraråder rejser til syv lande i det sydlige Afrika. Det sker i kølvandet på opdagelsen af coronavarianten.

 

Dagens Gossip