Over 200 henvendelser om navneforbud: 32-årig drabssigtet kan tjene stort

26/05/2023 19:29

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Det er ekstremt omfattende.

Mest læste i dag

Det meste af Danmark holdt vejret i øjeblikket, hvor en 32-årig mand blev sat i forbindelse med den sagen, hvor en 13-årig forsvandt, efter at have afsluttet sin avisrute.

Men værre blev det.

Politiet har efterfølgende forbundet ham til Emilie Mengs mord samt et overfald, der fandt sted ved Sorø Gymnastikefterskole.

Dog er lovens arm ikke til at undslippe.

Det kan i hvert fald de 123 mennesker, der er blevet anmeldt for at bryde navneforbuddet på den 32-årige sigtede i kidnapnings- og Emilie Meng-sagen, i hvert fald underskrive.

I sagerne er det således den 32-årige mand, der er blevet krænket. Og som følge heraf, står han til at tjene et stort beløb. 

Det fortæller Vibeke Borberg, der er advokat (H), ph.d. i retsvidenskab med speciale i informationsret, medieret og presseetik til SE og HØR:

"Det kan være et meget lille beløb, og det kan være store beløb, han potentielt kan få," siger hun og fortsætter:

"Det her er ekstremt omfattende. Det er jo 123 straffesager, som skal gå rettens gang. Og bare fordi der er mange sager, kan man ikke ordne alle på én gang eller andet lignende. Hver sag skal gå sin gang," siger hun.

Og hvis man tager udgangspunkt i Fie Nielsen, der brød et navneforbud, kan han være sikret mange penge. Rigtig mange penge.

Hun måtte betale hele 28.563 kroner til en person, der havde brudt loven, hvis navn hun delte.

Og hvis man lægger tallene sammen fra Fies sag og den 32-årige, får han intet mindre end 3.513.249 kroner.

Det er dog værd at notere, at han ikke er sikret godtgørelse fra alle, mens beløbene i andre sager kan afvige.