Over hver fjerde kontanthjælpsmodtager er indvandrer

Skrevet af admin

15/01/2014

Dagens topnyheder

Mens der gennem det sidste par år har været masser af bud på, hvad man skal gøre ved køen af kontanthjælpsmodtagere, så ligger en ting helt fast: Køen er vokset og vokset, mens regeringen har haft magten.

Det viser tal fra det, der indtil i år hed Arbejdsmarkedsstyrelsen, og som nu bærer navnet Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Særligt er der blevet flere indvandrere og efterkommer i den voksende kø af kontanthjælpsmodtagere, og med udgangen af 2013 udgjorde disse grupper mere end hver fjerde kontanthjælpsmodtager.

Helt præcis er 25,6 procent af modtagerne af kontanthjælp i Danmark indvandrere, mens yderligere tre procent er efterkommere.

I tørre tal var der godt 146.000 personer på kontanthjælp i 2013. Af dem var næsten 42.000 personer enten indvandrere eller efterkommere, og gruppen er vokset med 18 procent siden 2011.

I samme periode er det samlede antal af kontanthjælpsmodtagere også vokset. Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er der siden 2011 og frem til i dag kommet godt 19.000 flere personer i køen af kontanthjælpsmodtagere, en stigning på 15 procent.

Hos Socialdemokraterne kalder man antallet af indvandrere i kontanthjælpssystemet "meget, meget højt".

- De tal er godt nok meget, meget høje. Det går ikke, at der er så mange, der er på kontanthjælp, siger partiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen.

- Den her gruppe af indvandrere eller efterkommere er jo tit en gruppe, der har en masse ting at slås med. Og det er netop den gruppe, vi med den nye kontanthjælpsreform hjælper, siger han.

Spørgsmål: Antallet af kontanthjælpsmodtagere er steget og steget i jeres regeringstid. Hvad er det, der kikser for jer?

- Jeg vil ikke mene, at der er noget, der er kikset. Vi har haft to år nu, og jeg tror ikke, at der er nogen, der kan klandre os for ikke at lave reformer. Men man skulle have lavet kontanthjælpsreformen for mange år siden, siger han.

/ritzau/