Overrasket Pia Kjærsgaard: Coronatest gav uventet svar

Skrevet af Julie Møller

10/12/2020
Foto: Instagram @piakjaersgaard1
Foto: Instagram @piakjaersgaard1
“Nå for Søren,” skriver Pia Kjærsgaard om svaret på coronatesten.

Dagens topnyheder

I disse tider bliver rigtig mange danskere testet for corona. Det gælder også forhenværende formand for Folketinget og medlem af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

Instagram fortæller hun, at svaret på testen kommer noget bag på hende.

“Nå for Søren. Blev i dag testet for Corona. Heldigvis negativ,” starter hun og fortsætter:

“Men test to viste, at jeg har haft Corona !! Det er jeg åbenbart kommet let over, jeg har kun været lidt træt på et tidspunkt, men intet andet. Heldigvis,” slår hun fast. På billedet klør Pia Kjærsgaard sig i håret, og det er tydeligt, at svaret ikke var ventet.

Hun bruger også hashtaggene: #derkanmanbarese, #komgodtigennem  og #jegerheldig, der understreger overraskelsen.

Foto: Instagram @piakjaersgaard1\n\n\n

Stigende smittetal og mere mundbind

Selvom Pia Kjærsgaard kan ånde lettet op, så er smittetallene steget. I går meldte Statens Serum Institut ud, at der på det seneste døgn var registreret yderligere 2.558 coronatilfælde, og det er det højeste antal på én dag under epidemien i Danmark.

Det stigende smittetryk får nu konsekvenser. Blandt andet betyder det, at brugen af mundbind eller visir i al kollektiv transport inklusive taxi og færger samt på stationer over hele landet forlænges til den 1. marts 2021. Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

“Vi ser en stor stigning i smitten lige nu, og med de næste måneders vinter er der brug for, at vi er ekstra opmærksomme også i den kollektive trafik, så vi kan få knækket smittekurven og holde smitten nede, siger transportminister, Benny Engelbrecht”

Derudover er der fra i går af også blevet indført yderligere restriktioner i 38 kommuner, og i dag er folketingets sundhedsordførere indkaldt til møde. Det kan meget vel betyde, at nye restriktioner kan være på vej i flere kommuner.