Oversvømmelser hærger dansk ferieparadis: Mindst 14 har mistet livet

19/05/2023 18:43

Mathias Madsen

Nyheder
Arkivfoto / Foto: Shutterstock
Arkivfoto / Foto: Shutterstock
Tusindvis er blevet evakueret, og mindst 14 har mistet livet til frygtelige oversvømmelser, der den seneste tid har ramt det nordlige Italien.

Mest læste i dag

Italien er ifølge Danmarks Statistik én af danskernes foretrukne rejsedestinationer.

Landet er sammen med Grækenland således den næstmest besøgte feriedestination efter Spanien, og det skyldes formentlig det gode vejr og den lækre mad.

Førstnævnte har de dog ikke meget af for tiden; i hvert fald ikke i 'Emilia Romagna'-regionen i det nordlige Italien, som blandt andet er hjemsted for den populære by Bologna. 

Her har man nemlig været plaget af voldsomme regnskyld, hvor et halvt års regn forleden ifølge BBC faldt på mindre end to døgn.

Det har resulteret i, at mindst 20 floder og vandløb de seneste dage er gået over sine breder, hvilket har skabt massive oversvømmelser, som indtil videre har sendt mindst 13.000 mennesker på flugt. 

Ifølge TV2 har oversvømmelserne desuden været så voldsomme, at de har kostet mindst 14 personer livet. 

Stort set alle floder flød over

Ifølge BBC har den massive regn i regionen medført, at stort set alle floder og vandløb i området mellem Bologna og kysten 115 kilometer nordøst for byen er gået over sine breder. 

Det har naturligvis skabt massive oversvømmelser, som desuden har resulteret i mindst 280 jordskred i området. 

Ifølge bordmesteren i byen Ravenna, der er hårdt ramt, er oversvømmelserne den værste naturkatastrofe, der har ramt regionen, i 100 år. 

Borgmesteren har beskrevet oversvømmelserne i byen som katastrofale, og han har udtalt: "Det var 48 meget slemme timer. Vand og mudder overtog hele vores by."

"Jeg har aldrig set noget lignende her. Vi var fangede og vidste ikke, hvad vi skulle gøre. Jeg håber bare, at det aldrig sker igen," har 71-årige Roberta Lazzarini, der bor i Ravenna, udtalt om katastrofen, der har kostet tusindvis af mennesker deres hjem og mindst 14 mennesker livet. 

"Vi har haft oversvømmelser før, men det har aldrig været så slemt før [...]," har en anden beboer i Ravenna på 74 år udtalt. 

Oversvømmelserne har fået regeringen i det sydeuropæiske land til at genoverveje, om man skal have en national plan for, hvordan man håndterer det hårdere vejr, man er begyndt at opleve, og Nello Musumeci, der er 'Civil Protection Minister', har blandt andet påpeget, at det er problematisk, at man ikke har bygget nye dæmninger i Italien i mere end 40 år. 

Musumeci har derfor indkaldt til et krisemøde i den nærmeste fremtid. 

Man forventer, at flere lig vil dukke op efterhånden som oprydnings- og redningsarbejdet fortsætter.