Pålæg tilbagekaldes: Solgt i Netto-butikker landet over

08/04/2022 17:59

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Pålægget, der er blevet solgt i Netto-butikker i hele landet, bliver tilbagekaldt, da de indeholder udeklarerede allergener.

Mest læste i dag

Hvis du har købt Premieur Dildsild med henblik på, at de skal stilles på bordet til den kommende påskefrokost, så skal du måske tage dette op til genovervejelse.

Produktet bliver nemlig tilbagekaldt af Tenax Sild A/S, der er virksomheden bag. Det gør de, da produktet indeholder karrysild.

Det faktum, at det er karrysild, der gemmer sig i produktet, er i sig selv ikke et problem. Hvad der dog kan vise sig at være et problem er, at karrysild indeholder allergenerne selleri og æg, hvilket ikke fremgår af produktets mærkning.

Det har medført, at der via Fødevarestyrelsen er blevet udsendt en tilbagekaldelse af Premieur Dildsild fra Tenax Sild A/S. Det er dog ikke alle Premieur Dildsild, der er problemer med, men derimod kun de varer, der stemmer overens med nedenstående:

  • Premieur Dildsild
  • Nettovægt: 800 gram
  • Bedst før-dato: 30.01.2023
  • EAN-kode: 5712874756574

Produktet er ifølge Fødevarestyrelsen blevet solgt i Netto-butikker i hele landet. Hvis du har købt dildsild til frokostbordet i Netto, er det derfor en god idé at undersøge, om disse er omfattet af tilbagekaldelsen.

Som tidligere angivet, er der ikke noget sundhedsskadeligt ved at spise karrysild. Alligevel bliver de dog tilbagekaldt, da forbrugere med allergi over for selleri eller æg kan få en allergisk reaktion, såfremt de spiser produktet.

Derfor er det særligt i tilfælde af, at du er allergisk over for selleri eller æg (eller måske endda begge dele), at du skal være opmærksom på, om det faktisk er dildsild, du har købt.

Hvis du har købt Premieur Dildsild, der er omfattet af denne tilbagekaldelse, lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsen på, at du leverer produktet retur til den butik, hvor du har købt det.