Pædagog tog over 1300 fotos af afklædte børn i børnehave

Foto: Shutterstock

En mandlig pædagog tog billeder af børn i en børnehave, der var helt eller delvist afklædte. Det forventes, at han tilstår.

Den mandlige pædagog var tilknyttet en børnehave i Aalborg Øst. Her tog han billeder af flere end 15 børn, der var helt eller delvist afklædte.

Læs også

"Alle elskede ham": Familie i stor sorg efter 12-årig drengs pludselige død

I løbet af en periode på knap fire måneder, fra juni til september sidste år, nåede han at tage mindst 1329 billeder og en enkelt video. 

Dette fremgår af en retsmødebegæring, der er blevet udarbejdet i sagen. Ifølge Ritzau forventes det, at sagen bliver afgjort med en tilståelse senere i januar. 

Manden er sigtet for at have besiddet børneporno. Ligeledes er han sigtet for at have krænket børnene ved at tage billeder af dem. Børnene, der er blevet fotograferet, var alle mellem to til syv år gamle. 

Foruden de 15 børn, der på nuværende tidspunkt er blevet identificeret, er der også taget billeder af flere piger. Disse piger er endnu ikke blevet identificeret. 

Den mandlige pædagog har taget et stort antal billeder inden for kort tid. I juni lykkedes det ham at tage 319 billeder af fire børn i løbet af en halv time. Den følgende dag tog han yderligere 274 billeder i løbet af en halv time. 

Foruden de mindste 1329 fotos, der er taget af børn i børnehaven i Aalborg Øst, er han også blevet sigtet for at have taget et billede af en afklædt pige et sted i Aalborg. Det menes, at hun er et eller to år. 

Den sigtede pædagog blev opdaget i september sidste år, da flere af hans kollegaer slog alarm. De opdagede, da han med sin mobiltelefon var i færd med at tage billeder af et treårigt barn under et bleskift. Dette oplyser Nordjyllands Politi, der naturligvis anholdt manden efter anmeldelsen. 

Efter at have pågrebet manden, fandt politiet flere billeder af andre børn fra den samme børnehave. Politiet har ifølge Ritzau udtalt, at intet tydede på, at han havde forgrebet sig på børnene. Derfor er han heller ikke sigtet for dette.

Læs også

Chokeret Rasmus Tantholdt: Jeg har aldrig oplevet Jes være krænkende

I tillæg til straffen, er det et krav fra anklager, at retten frakender pædagogen til at arbejde med børn og unge i en bestemt periode. 

 

Dagens Gossip