Pape har ret til farvel-løn på 415.000 kroner fra Viborg

Når De Konservatives nye politiske leder, Søren Pape Poulsen, på et tidspunkt formelt vælger at trække sig som borgmester i Viborg, så har han ret til at inkassere omkring 415.000 kroner i aftrædelsesgodtgørelse - eller såkaldt "efterløn".

Det oplyser Stabs- og Byrådssekretariatet i Viborg Kommune til Ritzau.

Som borgmester i landets niende største kommune tjener Søren Pape Poulsen 830.000 kroner om året, eller godt 69.000 kroner om måneden. Og fordi han har været borgmester i omkring fire år, så har han optjent ret til seks måneders løn efter sin fratrædelse.

Søren Pape Poulsen har som bekendt selv valgt at forlade sin borgmesterpost til fordel for at stå i spidsen for Det Konservative Folkeparti, men det ændrer ikke ved hans ret til efterløn, understreger byrådssekretariatet.

Søren Pape Poulsen har naturligvis også ret til løn fra Viborg Kommune, så længe han bærer borgmesterkæden.

Det er dog endnu uvist, hvornår De Konservatives leder formelt vælger at trække sig. Ifølge partiet vil det "formentlig" ske, når Søren Pape Poulsen - efter alt at dømme - bliver valgt som partiets formand på partiets landsråd i slutningen af september.

Der er dog også en mulighed for at vinke farvel til borgmesterstolen på et byrådsmøde i begyndelsen af september.

Torsdag blev Søren Pape Poulsen valgt som De Konservatives politiske leder - en post, som ikke indebærer honorar. Det gør til gengæld posten som partiformand, men den kasket kan Pape som nævnt tidligst tage på i slutningen af september.

Ifølge Det Konservative Folkepartis pressetjeneste henholder Søren Pape sig til de aftrædelsesregler, der gælder for ham.

/ritzau/

 

Dagens Gossip