Peter Madsen: Flugtforsøget kan give ham nyt hjem

Raket-Madsen truede sig vej ud af Herstedvester Fængsel i Albertslund.

Han skal dog ikke regne med, at skulle tilbage til samme fængsel. Han kan i stedet ende med at afsone i et andet fængsel som Storstrøm Fængsel, Vestre Fængsel, Nyborg Fængsel eller Ennermark Fængsel.

Det skriver TV Syd 

Læs også

Mere end 150 sager: 22-årig seksuelt afpressede unge piger

Det siger de fængselsansattes formand, John Hatting.

Han udtaler, at Kriminalforsorgen kan ændre Peter Madsens afsoningsforhold, så man derved ikke skal vente på eventuel dom for flugtforsøget.  

Det betyder, at Peter Madsen formentligt vil få sig et nyt hjem bag tremmer, og det kunne meget vel være Ennermark Fængsel nær Horsens, hvis man spørger John Hatting.

Han har nemlig vurderet, at Peter Madsen ikke kommer tilbage til fængslet i Albertslund i den nærmeste fremtid.

”Jeg vurderer umiddelbart, at der vil gå en rum tid – altså en række år – hvis det overhovedet kommer på tale,” siger John Hatting.

Han får færre frihedsrettigheder

John Hatting er dog ikke et sekund i tvivl om, hvorvidt de kommer til at skrue på alle skruer, så man har mere fokus på Peter Madsen i fremtiden.

Han vil få færre frihedsrettigheder i fængslet, og muligheden for at deltage i aktiviteter, vil blive underlagt en sikkerhedsprotokol.

”Det bliver simpelthen møgsur afsoning for ham. Jeg vurderer, at det bliver rå, kedelig afsoning for ham i lang tid fremover,” siger han.

Kan blive huset af andre fængsler

Det er også almindeligt, at man flytter en indsat, hvis personen har forsøgt at flygte. Det er nemlig en helt almindelig og professionel håndtering af situationen, at man ikke kommer tilbage til samme fængsel.

Ennermark Fængsel er dog ikke det eneste fængsel, der kan håndtere den livstidsdømte Peter Madsen. Han kunne også havne i Storstrøm Fængsel, Nyborg Fængsel eller den sikrede afdeling i Vestre Fængsel i København.

Peter Madsen blev idømt livstid for at have dræbt og parteret den svenske journalist, Kim Wall.

Læs også

Peter Madsens flugt: Sådan gjorde han

 

Dagens Gossip