Pfizer melder ud: Årlig coronavaccine er målet

Foto: Shutterstock.com

Pfizers administrerende direktør, Albert Bourla, har meldt ud, at målet er en årlig coronavaccine.

Albert Bourla, der er administrerende direktør i Pfizer, sagde lørdag, at en årlig coronavaccine vil være at foretrække i kampen mod coronapandemien, frem for hyppigere booster-vacciner. Det skriver Reuters.

Læs også

Thomas Helmig i sorg efter dødsfald

Pfizers coronavirus har vist sig at være effektiv mod alvorlig sygdom og død forårsaget af den smitsomme Omikron-variant. Modsat har den dog også vist sig at være mindre effektiv til at forhindre smitte.

Da antallet af daglige smittetilfælde er stigende verden over, har nogle lande øget deres vaccineindsats. Det har de bl.a. gjort ved at forkorte tiden mellem hver vaccine, i et håb om at begrænse smitten.

I et interview med israelske N12 News blev Bourla spurgt om, hvorvidt han mener, at man bør give en booster-vaccine hver fjerde eller femte måned fremadrettet.

"Det vil ikke være et godt scenarie. Det, jeg håber er, at vi vil have en vaccine, man skal tage en gang om året," sagde Bourla.

"En gang om året. Det er nemmere at overbevise folk om at gøre det. Det er nemmere for folk at huske."

"Så fra et folkesundhedsperspektiv er det en ideel situation. Vi forsøger at skabe en vaccine, der dækker Omikron og ikke glemmer de andre varianter, og det kunne være en løsning," lød det også fra ham.

Bourla har tidligere udtalt, at Pfizer potentielt kan være klar til at ansøge om godkendelse af en ny vaccine, der skal bekæmpe Omikron, som de kan masseproducere allerede fra marts.

Med henvisning til tre undersøgelser sagde U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) fredag, at et tredje stik med en mRNA-vaccine er nøglen til at bekæmpe Omikron, da det giver 90% beskyttelse mod hospitalsindlæggelse.

En foreløbig undersøgelse offentliggjort af Israels Sheba Medical Center mandag viste, at et fjerde stik øger antistofferne til endnu højere niveauer end det tredje, men at det sandsynligvis ikke er nok til at afværge Omikron.

Læs også

Institut melder ud: Antallet af indlagte børn med corona stiger

Ikke desto mindre anbefales det fortsat, at alle i risikogrupper tager imod invitationen til at få et fjerde stik, lød det fra Sheba Medical Center.

 

Dagens Gossip