Pilot får det til at løbe koldt ned ad ryggen: Her viser han hvor tæt fly flyver på hinanden

Skrevet af Emil Martesen

04/10/2023
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Piloten får det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Dagens topnyheder

Mens det for mange er en leg, at slå røven i sædet og blot få overstået flyturen, så har en lang række mennesker det på en helt anden måde.

Ikke desto mindre, så var det intet mindre end en skræmmende oplevelse, der ventede de folk der lagde vejen forbi pilotens TikTok, der går under navnet @flyhigh738.

I en tid, hvor flyrejser er blevet hverdag for mange, har en pilot valgt at udfordre vores opfattelse af sikkerhed i luften:

"Når du rejser med fly og tror, at himlen er så stor, at du er alene deroppe," siger piloten i videoen.

Men han lægger ikke skjul på, at virkeligheden er en ganske anden.

Videoen, der er blevet delt på TikTok, viser en udsigt fra cockpittet, hvor en anden flyvemaskine kommer faretruende tæt på:

"Men du flyver faktisk næsten altid så tæt på andre fly", fortsætter piloten i videoen. Dette skyldes, at fly ofte følger standard luftveje, 'lidt som motorveje på himlen', forklarer han.

Afstanden mellem de to fly er kun 300 meter eller 1.000 fod.

Det skriver The Mirror.

Reaktionerne på videoen har været blandede, for at sige det mildt:

"Det er skørt, hvordan vi betror vores liv til mennesker, vi aldrig har mødt, og maskiner, vi ikke ved, om de er blevet vedligeholdt", skriver en bruger i kommentarfeltet, mens en anden tilføjer:

"Oplysninger, jeg ikke havde brug for at vide. Skræmmende og imponerende".

Denne afsløring rejser spørgsmål om, hvorvidt vi som passagerer virkelig forstår de risici, der er forbundet med flyrejser, og om vi er villige til at acceptere dem for bekvemmelighedens skyld.

Så næste gang du sætter dig i et flysæde, kan det være værd at overveje, hvor meget du egentlig ved om, hvad der foregår i cockpittet.