Ryanair-steward tilbød alkohol til passager: Så gjorde han noget, som fik ham fyret

05/09/2023 11:10

Henrik R

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En steward er blevet fyret, efter en video har afsløret, at han hyggede sig lidt for meget med serveringsvognens indhold.

Mest læste i dag

26-årige Sam Thompson arbejder normalt som steward, men nu har han mistet sit job, og han får måske en dom, efter en passager filmede ham, mens han bundede en flaske vin og en lille flaske whiskey i arbejdstiden. 

En passager i bagenden af flyet spurgte Thompson, om vedkommende måtte få en drink, hvilket den unge steward angiveligt reagerede på ved at drikke en 'drink' sammen med passageren.

"Jeg vidste ikke, hvad han tænkte på," har passageren, som optog videoen, udtalt og uddybet: "Jeg bad om en drink, og da han kom over til mig, sagde han: 'Shhhh, fortæl det ikke til nogen, men jeg tager også en.'"

Rettere sagt drak Thompson faktisk både en hel flaske vin på 187ml og en lille flaske whiskey på 5ml. 

Det har passageren ifølge The Sun dokumenteret med en video, som siden er blevet udleveret til politiet. 

Kabinepersonale på fly har nemlig et særligt sikkerhedsansvar, som gør det strengt forbudt for dem at være berusede i arbejdstiden. Thompsons handlinger risikerer derfor at få alvorlige konsekvenser. 

"Han lød fuld og så ud som om, at han havde drukket i længere tid end bare på den flyvning," har passageren udtalt og forklaret, at Thompson blev sur, da han bad om at tale med kaptajnen. 

I videoen, som kan ses ved at trykke her, kan man se, at Thompson sidder tæt ved døren i flyet, mens han diskret drikker en flaske rosévin. I en anden video kan man se ham drikke en lille flaske Jack Daniels whiskey. 

Det er ifølge både loven og Ryanairs egne regler forbudt for flypersonale at drikke fra otte timer før vagtens start til vagtens afslutning, og det kan få alvorlige konsekvenser, hvis man bryder reglen. 

Kaptajnen tog angiveligt en alkoholtest på Thompson, som viste, at han var fuld, og Thompson er derfor ifølge politiet i Essex blevet anklaget for at "udføre en luftfartsfunktion [...], mens hans evne til at gøre det var påvirket af fuldskab."

Ryanair, som har forklaret at den pågældende flyvning blev administreret af 'Lauda Europe', har allerede valgt at fyre Thompson-