Pind om flygtninge: Dansk politi er bedst i Europa

Skrevet af admin

22/09/2015

Mest læste i dag

Dansk politi har håndteret flygtningesituationen bedst af alle lande i Europa.

Det siger justitsminister Søren Pind (V), som tirsdag holdt et pressemøde om politiets håndtering af flygtninge- og migranter i Danmark.

- Jeg er som justitsminister fuld af beundring over den måde, dansk politi har håndteret situationen. Ingen i Europa har håndteret situationen bedre. Second to none, siger Søren Pind.

- Vi har undgået scener, som vi desværre har set andre steder i Europa, hvor bevæbnet politi og flygtninge og migranter har været i kamplignende situationer.

- Selv i lande med meget større politistyrker end vores har man haft udfordringer med at håndtere situationen, siger han.

Søren Pind roser dansk politi for at have valgt det, han kalder "den danske løsning".

- Dansk politi har bevidst valgt ikke at bruge hunde, stave, tåregas eller det, der var værre, mod desperate flygtninge og migranter. Politiet har i stedet baseret indsatsen på indsigt i den konkrete situation.

- Politiet har valgt en dansk løsning, den rigtige balance mellem empati og magtanvendelse, lyder det fra Søren Pind.

Han konstaterer, at Danmark er blevet et transitland for flygtninge og migranter.

- Denne regering står for en udlændingepolitik, der betyder, at Danmark ikke er en magnet for migranter. I praksis har det vist sig, at vi nu nærmest er et transitland for flygtninge og migranter, siger justitsministeren.

Han oplyser, at 1500 personer fra 6. september til 20. september har søgt om asyl i Danmark.

De 1500 personer skal ses som en mindre del af en samlet pulje på mindst 12.400 flygtninge og migranter, som har krydset den danske grænse i de seneste 14 dage ifølge Rigspolitiets optællinger.

/ritzau/