Pølser solgt i Netto-butikker landet over tilbagekaldes: Har skimmellignende vækst

14/07/2023 17:07

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pølser solgt i Netto i hele landet bliver nu tilbagekaldt, da der er gjort fund af skimmellignende vækst på produktet.

Mest læste i dag

Hvis du har købt dig en lufttørret pølse i Netto for nylig, skal du måske vente med at sætte tænderne i den. Der er nemlig en risiko for, at den er en del af denne tilbagekaldelse.

Konkret er der tale om 'Turon Fúet Extra, lufttørret spiseklar pølse', som har en nettovægt på 150 gram.

I en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen fremgår det, at det er den danske virksomhed Mozami A/S, der står bag tilbagekaldelsen af produktet.

Det fremgår også, at partiet af pølser bliver tilbagekaldt, da der er blevet konstateret, at der er skimmellignende vækst på ydersiden af produktet.

Som følge af dette, er det ikke egnet som fødevare, og bliver derfor tilbagekaldt. I og med, at det ikke egner sig som fødevare, skal du naturligvis ikke spise den, hvis du har købt dig en sådan pølse.

"Virksomheden har konstateret, at der er skimmellignende vækst på ydersiden af produktet. Forekomsten af skimmel gør produktet uegnet som fødevare," skriver Fødevarestyrelsen i sin pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen skriver, at de produkter, der er omfattet af denne tilbagekaldelse, har en bedst før-dato, der hedder 14.08.2023. Desuden lyder det, at de er mærket med lot-nummer 2313610002 samt EAN-kode: 8421395010085.

'Turon Fúet Extra, lufttørret spiseklar pølse' er blevet solgt i Netto-butikker i hele landet. Desuden har produktet også været solgt i en række udvalgte Coop-butikker rundt omkring i landet.

Som tidligere angivet, så skal du ikke spise pølsen, hvis den havnede i din indkøbskurv, da du sidst besøgte en Netto- eller Coop-butik. I stedet har Fødevarestyrelsen en klar anbefaling til, hvad du i stedet bør gøre.

"Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller kassere det," lyder det.