Politiet bekræfter: Folketingsmedlem anmeldt for grooming

19/11/2023 11:54

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bliver værre og værre for det 28-årige folketingsmedlem.

Mest læste i dag

Det 28-årige folketingsmedlem Mike Vila Fonseca måtte først vinke farvel til Moderaterne og må nu i stedet sige velkommen til ordensmagten.

Politiet kan nemlig bekræfte, at han er blevet anmeldt for grooming af sin 15-årige kæreste.

Det skriver B.T.

Grooming er, når et barn eller en ung manipuleres af en voksen til at udføre bestemte, ofte seksuelle handlinger.

Og netop dét er Vila Fonseca altså nu blevet anmeldt for.

"Jeg kan bekræfte, at vi lørdag aften har modtaget en anmeldelse om grooming, men jeg vil ikke oplyse, hvem den er rettet mod eller hvad den mere konkret handler om," kommer det fra vagtchef Asger Bechstrøm ifølge B.T.

Det sker, fordi Mike Villa Fonseca fredag aften afslørede over for TV 2, at hans kæreste er under 18 år, hvilket er er klokkeklart brud på Moderaternes adfærdskodeks.

Partiet tillader ikke medlemmer at have en seksuel relation til personer under 18 år.

Det kom derfor ikke som nogen overraskelse, at Mike Villa Fonseca stod til at blive smidt ud, inden han dog selv besluttede at blive løsgænger og gå på sygeorlov.

Efterfølgende har Mike Villa Fonseca slået fast, at der er samtykke fra pigens forældre til forholdet, hvilket blev bekræftet af pigens forældre i et anonymt interview med Ekstra Bladet.

"Tingene er sket lidt tidligt, men der er jo ikke noget forkert i det. Folk reagerer jo på aldersforskellen. Men vi har tillid til vores datter og Mike," sagde faren til mediet

Hos Midt- og Vestsjællands Politi vil den aktuelle anmeldelse for grooming ifølge vagtchefen blive behandlet på samme måde, som enhver anden anmeldelse.