Hendes 5-årige søn nægtede at rydde op på sit værelse: Nu deler hendes straf vandene

19/11/2023 09:53

Nicolai Busekist

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En mor har besluttet at straffe sin 5-årige søn, fordi han ikke ville rydde op på sit værelse - men mange mener, at hun er gået for vidt.

Mest læste i dag

Opdragelse af børn er noget, der altid har været og altid vil være delte meninger om. Som forælder er det naturligvis din opgave at lære dit barn at opføre sig pænt, og derfor også at reagere, hvis barnets opførsel ikke er i orden.

Men i denne sammenhæng er det vigtigt at finde den rette balance. Hvor linjen går, er der dog ikke enighed om, hvilket har fået en enlig mor til at gå viralt på TikTok.

Hun delte selv en video på det sociale medie TikTok, hvor hun afslørede, at hun havde smidt sin 5-årige søns legetøj ud. Dette var en straf for, at han nægtede at rydde op på sit værelse, skriver Mirror.

Tabitha Marie fortæller i sin video, at hun er irriteret over sin 5-årige søns dårlige attitude og opførsel. Han har nemlig nægtet at rydde op, selvom han er blevet bedt om det.

"Når du beder dit barn to dage i træk om at rydde op på sit værelse, og hans svar er: 'Nej, du rydder op, mor'," siger hun.

I videoen viser hun også, hvordan børneværelset ser ud. Her er det tydeligt at se, at der ikke er blevet ryddet op i et stykke tid. Dette får hende til at sige: "OK. Det gør jeg gerne."

Herefter klippes der over til en video af, at hun smider hans legetøj ned i en skraldepose. Hun runder videoen af med at vise den 5-årige søns værelse, hvor der nu er ryddet op og sengen er redt.

"Mor opdrager ikke en respektløs mand. Det er ikke et 'mor-job' eller et 'kvinde-job' at gøre noget. Du har rodet, så du rydder det op. Ser du din mor kæmpe, så hjælp hende. Sid ikke der og lad en kvinde kæmpe. Punktum. Mine børn kommer til at lære det hurtigt," har hun skrevet som tekst over videoen.

Hun har også skrevet en tekst under videoen, hvor hun fortæller, at hendes søn blev ked af det, da han ikke kunne finde sit legetøj.

"Jeg hadede at se hans ansigtsudtryk, da han så sit værelse. Det gjorde lige så ondt på mig, men mine børn skal ikke være respektløse," lyder det i teksten.

 I en opfølgende video præciserer hun, at hun ikke smed hans legetøj ud. Derimod gemte hun det hele i kælderen og forklarede, at han skulle gøre sig fortjent til at få det tilbage.

I kommentarsporet er brugerne meget uenige om, hvad de synes om hendes fremgangsmåde. Flere har kaldt det 'fantastisk', mens andre har kritiseret hende voldsomt for det.

"Er du seriøs? Han er fem år gammel. Det er din opgave at hjælpe ham i den alder. I rydder op sammen. Det er tydeligt, at du er doven. Stakkels barn," skrev en bruger.

En anden har dog skrevet, at det er den rette måde at opdrage sønnen på.

"Godt arbejde, mor! Folk, der ikke er enige, har selv børn, der ikke respekterer andre, herunder deres forældre," skrev vedkommende.

"Mine forældre gjorde også det her. Det var absolut effektivt, men han kan have brug for hjælp til at finde ud af, hvad han skal gøre. Han kan blive overvældet af den enorme mængde rod," lød det fra en tredje.