Politiet har aldrig set det før: Tyvenes nye metode til at stjæle spredes

15/11/2023 10:15

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Politi
Foto: Politi
Politiet har aldrig set det før.

Mest læste i dag

En ny og usædvanlig bølge af tyverier har ramt Danmark, hvor tyve har specialiseret sig i at stjæle sidespejle fra luksusbiler.

Denne mærkværdige tendens begyndte i Humlebæk i Nordsjælland og har nu bredt sig til Jylland - nærmere bestemt til Viborg.

I en periode fra søndag aften til mandag middag blev der rapporteret intet mindre end 13 tyverier af sidespejle fra 13 forskellige adresser i Viborg. Bilerne, der blev stjålet fra, tilhører mærker som Tesla, Mercedes, Audi og BMW.

Peter Søndergård, politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg, udtrykker sin forundring over denne usædvanlige hændelse.

Han lægger heller ikke skjul på, at han aldrig har oplevet noget lignende:

"Jeg kan ikke mindes, at vi har haft sådan et raid", siger Peter Søndergård til TV Midtvest.

Anderledes forholder det sig hos politiet i Nordsjælland, hvor der i Humlebæk blev anmeldt fire tilfælde af stjålne sidespejle og to tilfælde, hvor kun glasset var blevet fjernet. I et af tilfældene blev en person frarøvet sidespejle fra begge sine biler.

Nordsjællands Politi er i skrivende stund i fuld gang med at efterforske sagen.

Kommunikationschef Mikkel Thrane fortæller hudløst ærligt, at de arbejder på at finde en systematik i tyverierne. Ud over det opsigtsvækkende valg af genstande for tyveriet, er det bemærkelsesværdigt, at tyvene udelukkende har målrettet luksusbilmærker som BMW, Mercedes-Benz og Land Rover:

"Vi er i gang med at se, om vi kan finde noget overvågning. Vi vil selvfølgelig gerne tale med folk, hvis der er nogen, som har set noget. Ellers kigger vi ind i, om der er en eller anden systematik i det", oplyste Mikkel Thrane ifølge Ekstra Bladet.