Lars Findsen melder ud om Mette Frederiksens indblanding i FE-sagen

12/11/2023 08:40

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der har været spekuleret i, hvorvidt statsminister Mette Frederiksen har haft en finger med i spillet i FE-sagen. Nu melder Lars Findsen selv ud.

Mest læste i dag

Onsdag gæstede den suspenderede FE-chef Lars Findsen 'Lippert' på TV 2 News, hvor han fortalte om sit syn på sagen. Både sagen mod ham og tidligere forsvarsminister Claus Hjort blev droppet i sidste uge.

Af denne grund har Lars Findsen mulighed for at tale mere frit om sagen. Og det har han valgt at gøre. Blandt andet har han forklaret, at han er af den opfattelse, at Statsministeriet har været indblandet i sagen.

"Når man sætter sådan noget her i gang, så starter det ikke nedefra. Så forudsætter det, at man træffer en beslutning på regeringsniveau," siger han ifølge B.T.

I programmet bliver han spurgt om, hvorvidt han har indtryk af, at Statsministeriet har haft en større rolle end departementschefen (Barbara Bertelsen, red.) og statsministeren (Mette Frederiksen, red.) har givet udtryk for.

Her tøver han ikke med at svare meget åbent. Den 59-årige suspenderede FE-chef siger meget klart, at det er hans indtryk.

"Ja, det er mit indtryk. Og jeg tror ikke, at jeg står alene med det indtryk," lyder svaret.

Tirsdag var der spørgetime med statsministeren i Folketinget. Her var der et stort fokus på FE-sagen, hvor flere politikere havde spørgsmål til Statsministeriets rolle.

Statsminister Mette Frederiksen var dog ikke meget for at tale om det. Blandt andet forklarede hun, at hun var meget 'tilbageholdende med at diskutere efterretningstjenesternes arbejde i Folketingssalen'.

Desuden afviste hun også, at der har været 'usaglige hensyn', hvilket også omfatter politisk indblanding, i forbindelse med FE-sagen. Men tilsyneladende er Lars Findsen ikke af den samme opfattelse, hvilket han gjorde klart i 'Lippert'.

Sagerne mod Lars Findsen og Claus Hjort blev droppet, da Højesteret besluttede, at sagerne skulle køre delvist for åbne døre. Dette fik anklagemyndigheden til at droppe sagerne, da de mente, at man ville skulle stille 'højt klassificerede oplysninger' til rådighed for straffesagerne.