Politiet har netop anholdt mand i 34 år gammel drabssag: Nu efterlyser de vigtigt vidne

Skrevet af Kamille Isaksen

07/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet har netop udsendt en efterlysning om et vigtigt vidne i sagen.

Mest læste i dag

Tidlig onsdag morgen kunne Københavns Politi annonceret en afgørende vending i en sag, der har været uløst i over tre årtier. En 53-årig mand er blevet anholdt og sigtet for drabet på 23-årige Hanne With, der fandt sted i Fensmarkgade på Nørrebro i de tidlige timer af nytårsdag 1990. Hanne blev fundet dræbt i sin lejlighed, efter at have lidt adskillige knivstik.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse

Denne sag har længe været et mysterium for politiet, men takket være fremskridt inden for DNA-teknologi, har efterforskerne nu kunnet gøre et betydeligt gennembrud.

DNA-materiale fundet på offerets bukser, som med stor sandsynlighed stammer fra gerningsmanden, har været nøglen til denne udvikling. En nylig analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut har bekræftet, at DNA'et tilhører et nært familiemedlem til en person, hvis DNA allerede findes i politiets register.

Den sigtede, der har boet mange år i området omkring Ebeltoft, Grenaa og Randers, blev anholdt på sin arbejdsplads i det nordlige Jylland.

Københavns Politi afholdte en pressebriefing for at dele yderligere detaljer om sagen. Under denne briefing gjorde vicepolitiinspektør Brian Belling det klart, at DNA-sporet i sig selv ikke er nok, og det derfor skal være op til en dommer.

I forlængelse med denne udmelding efterlyser politiet nu et muligt vidne, som ringede til politiet tilbage i 1991. Dengang mente han, at han vidste, hvem gerningsmanden kunne være.

Det skriver SE & HØR.

Det potentielle vidne valgte dengang at være anonym, men politiet håber nu på, at manden endnu engang vil stå frem med sine oplysninger.

I 1991 arbejdede det anonyme vidne på Vestjyske Slagterier i Lemvig, hvortil han oplyste, at den formodede gerningsmand skulle have arbejdet samme sted. Hertil nævnte han, at den formodede gerningsmand også havde gået på slagteriskole i Roskilde. 

Den 53-årige, som i dag blev anholdt af politiet, er uddannet slagter og har forud for drabet også gået på slagteriskole i Roskilde. 

Brian Belling kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at få fat i vidnet fra 1991:
- Det er ret væsentligt for os at få fat i det vidne, selvom det selvfølgelig er mange år siden. Men vi vil gerne opfordre ham til, at han kontakter Københavns Politi igen, for vi vil meget gerne tale med ham. Eller hvis der er nogle kollegaer fra slagteriet dengang, som kan oplyse yderligere, så vil vi gerne vide det, siger Brian Belling.