Politiet i bandeaktion i Aarhus efter tv-indslag

Skrevet af admin

09/05/2014

Mest læste i dag

Trusler og fremvisning af en pistol i et tv-indslag på TV2 Østjylland har fredag fået Østjyllands Politi til at gå i aktion på flere adresser.

Tre er blevet anholdt, og i hvert fald to af dem fremstilles i et grundlovsforhør lørdag med krav om fængsling, oplyser politiinspektør Ole Madsen.

De sigtes for alvorlige trusler og for at besidde en pistol og et magasin - hvilket blev afsløret af tv-indslaget.

- Der er fundet ting af væsentlig efterforskningsmæssig interesse, siger Ole Madsen.

Om pistolen og et tilhørende magasin er dukket op under ransagninger på tre forskellige adresser, ønsker han dog ikke at svare på.

Tv-indslaget viste en gruppe unge mænd, der med en pistol i hånden kom med dødstrusler mod en rivaliserende gruppe.

- Der har været to skudepisoder derude med en uges mellemrum, og en gruppe hætteklædte unge fortæller til den lokale tv-station, at de er part i konflikten, og at de vil slå modparten ihjel, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen.

De tre anholdte er i alderen fra 20 og 25 år. Besiddelse af pistolen og magasinet er en overtrædelse af straffelovens våbenbestemmelse, mener politiet.

Hvis det senere viser sig, at de findes skyldige, risikerer de en straf på fængsel i mindst et år.

På det seneste har der været et par skudepisoder i det vestlige Aarhus.

For eksempel blev der tirsdag morgen affyret flere skud mod en stuelejlighed på Gudrunsvej i Brabrand. Ingen kom noget til.

Desuden blev der sent om aftenen 28. april affyret flere skud mod en lejlighed i Hasle i det vestlige Aarhus.

En 24-årig mand befandt sig i lejlighedens køkken på Bispehavevej, da der blev skudt fire gange. To skud gik gennem vinduet til køkkenet, mens to skud ramte bygningsfacaden.

/ritzau/