Politiet melder ud: Denne dag vil de gøre brug af ny lov

29/11/2023 15:07

Sarah S

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er allerede sat en dato for, hvornår politiet vil gøre brug af den nye lov.

Mest læste i dag

Torsdag den 7. december kl. 18.00 spiller fodboldklubben AGF hjemme på stadion i Aarhus mod Brøndby IF i den danske pokalturnering. I den forbindelse vil Østjyllands Politi gøre brug af en ny lov, hvorved udebanefans kan blive tilbageholdt på stadion i op til en time efter kampens slutfløjt.

 Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi vil efter kampens afslutning mellem AGF og Brøndby IF torsdag den 7. december gøre brug af en ny lov for at sikre, at der ikke opstår unødvendige sammenstød mellem de to klubbers fans.

 Beslutningen om at give et påbud om, at udebanefansene skal tilbageholdes i op mod en time efter slutfløjtet, er truffet med baggrund i blandt andet konstaterede uroligheder efter Superligaopgøret mellem Brøndby og AGF den 6. november 2023.

I praksis vil påbuddet i Aarhus den 7. december betyde, at Brøndbys fans vil blive tilbageholdt på stadion i maximalt en time efter kampen.

Det pålægges AGF A/S, som har ansvaret på stadion, at sikre, at det kan lade sig gøre rent sikkerhedsmæssigt, og at de tilbageholdte tilskuere i perioden har adgang til relevante faciliteter, herunder læ og toiletter.

Østjyllands Politi vil på dagen foretage en konkret vurdering og aftale med AGF A/S, hvornår tilbageholdelse af tilskuere på udebaneafsnittene ikke længere vil blive anset som påkrævet. Der er tale om personer på de to stadionafsnit D5 og D6.

 Paragrafferne bag det nye værktøj, der er en del af loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, trådte i kraft den 1. juli 2023.