Politiker smittet med corona for anden gang: må isolere sig hele julen

Skrevet af Julie Møller

178 uger siden

|

21/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
For anden gang er hun blevet smittet med corona.

Dagens topnyheder

“Jeg prøvede det i starten af marts. På det tidspunkt kunne jeg sige præcis dato og sted for hvor og hvornår og hvordan jeg var blevet smittet med corona. Det kan jeg ikke nu.”

Sådan skriver folketingsmedlemmet Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti i et opslag på Facebook, hun lagde op i lørdags.

“Jeg blev testet negativ den 9., og troede derfor at det jeg lå syg med, var influenza. Men en test igår viste, at det er corona,” uddyber hun.

For anden gang er Mette Hjermind Dencker blevet smittet med corona. Foto: Steen Brogaard

Tilbage i marts var Mette Hjermind Dencker også syg med Covid-19, og dengang er hun sikker på, at hun blev smittet i et venteværelse på en skadestue på Gran Canaria, hvor hun var på ferie. Det fortæller hun til TV 2 Østjylland.

Men denne gang er hun ikke klar over, hvor smitten er kommet fra. 

“Jeg kan antage at jeg har fået det på min arbejdsplads. Jeg synes jo, at jeg har passet godt på og brugt mundbind, håndsprit og holdt afstand. Og jeg har ikke set ret mange mennesker, så det er ikke til at vide,” forklarer hun.

Må isolere sig hele julen

Julen bliver anderledes for de fleste i år, og det gør den også for Mette Hjermind Dencker. Hun har valgt at isolere sig hele julen med sin kæreste, indtil de begge er raske. Men selvom det ikke er den jul, som Mette Hjermind Dencker har set frem til, så er der en begivenhed, hun er mere ked af at gå glip af.

“Det der gør mest ondt på mig er, at jeg ikke skal holde jul med min elskede familie, men værst af alt: Min yngste søns 18-års fødselsdag den 25/12,” skriver hun.

Heldigvis er det muligt at deltage via FaceTime, og det glæder hende. Derudover er hun denne gang ikke lige så hårdt ramt som tilbage marts, hvor hun første gang var smittet. 

“Jeg har det faktisk okay helbredsmæssigt, bortset fra jeg er mat og meget træt. Denne gang er det ikke halvt så slemt som sidst jeg havde det, hvor jeg havde store vejrtrækningsproblemer,” fortæller hun på Facebook.