Fængselsbetjente udskammes af politikerne efter Peter Madsen-flugt: "Der er ikke begået fejl"

Fængselsforbundets formand langer ud efter Justitsministeren.

Det er naturligvis ikke gået ubemærket hen, at Peter Madsen lykkedes med at flygte fra Herstedvester Fængsel 20. oktober. 

Der er nu en af de fængselsbetjente, der løb efter Peter Madsen, der står frem i Fagbladet Fængselsfunktionæren. 

Læs også

Cyklist kørt ned under politijagt

Det skriver Ekstra Bladet. 

Søren Helstrup fortæller, at han og hans kollegaer frygter det politiske efterspil. Han siger ligeledes, at både ansatte og indsatte er berørt af flugten.

"Fordi han tiltrækker så meget medieopmærksomhed, er vi meget nervøse for de politikerbeslutninger, der kommer til at følge i kølvandet og ramme alle de indsatte, der har brug for en rolig og normal hverdag," siger han til Fængselsfunktionæren.

Vi har ikke begået fejl

Søren Helstrup ønsker ikke at uddybe. Det gør til gengæld formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen. 

Han langer blandt andet ud efter justisministeren, Nick Hækkerup, som allerede samme dag som flugtforsøget var ude at sige, at der var sket en fejl. 

"Der er ikke begået nogen fejl. Man har sikret, at ingen kom til skade, og at Peter Madsen kom ind bag murene igen," siger Bo Yde Sørensen til Ekstra Bladet.

Han siger ydermere, at der altid være flygtninge, som vil forsøge at flygte. 

Bo Yde Sørensen mener derfor, at politikerne ikke skal drage forhastede konklusioner, og i stedet afvente Kriminalforsorgens vurdering af sagen. 

Ikke uheld

Han siger, at det ikke er uheld, at fanger flygter. Han peger dog på, at Peter Madsen tog en kvindelig fængselsbetjent som gidsel.

"Der sidder en fængselsbetjent nede i porten. Der kommer en fange, han har et gidsel, og han har noget, som vi må lægge til grund, er et rigtigt bombebælte. Så har du et halvt sekund til at træffe en afgørelse: Hvad er det rigtige at gøre for at sikre, at ingen kommer til skade her?," siger Bo Yde Sørensen til Ekstra Bladet. 

Han savner opbakingen, som man burde kunne forvente fra politikerne. Han håber derfor, at de vil lytte til fageksperterne, så man kan undgå en lignende situation.

Læs også

Skar halsen over på 7-årig pige: Bliver nu fundet ikke skyldig

 

Dagens Gossip