Politisk flertal vil bekæmpe ludomani med lovpligtigt link

Skrevet af admin

25/02/2016

Dagens topnyheder

Det kan blive nemmere for ludomaner at tøjle deres spilletrang, hvis spillehjemmesider linker til det register, hvor danskere kan blokere deres egen adgang til at spille på nettet.

Det vurderer Center for Ludomani, og på Christiansborg melder partier fra begge sider af det politiske spektrum sig klar til at se på at gøre det lovpligtigt at linke.

- Det er meget ulykkeligt for dem, som bliver ramt af ludomani. Så hvis der er en enkelt og let måde at bekæmpe ludomani, så er det noget, vi er åbne for at se på, siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

Rofus-registreret blev oprettet i 2012. Her kan man blokere sig selv i 24 timer, en til seks måneder eller for livstid. Cirka 6000 danskere har registreret sig selv i registreret.

Både Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne mener, det lyder som en god idé, hvis onlinespil skal henvise til registreret. Dermed er der politisk flertal for forslaget.

Men et link alene løser ikke problemet med ludomani, understreger retsordfører Trine Bramsen (S).

- Hvis det er et skridt på vejen i kampen mod ludomani, bidrager vi meget gerne. Men det løser jo ikke problemerne for dem, som ikke selv vil erkende, at de har en udfordring, siger retsordføreren.

Liberal Alliance er dog lodret imod ideen.

- Jeg synes, det er fint, hvis virksomheder selv beslutter at linke, men jeg synes ikke, vi som politikere skal bestemme, hvad der er på private hjemmesider, siger retsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Spørgsmål: Hvorfor ikke, hvis det kan hjælp ludomaner?

- Det er private virksomheder, som har hjemmesider, som de selv skal bestemme over, siger han.

Politikere bestemmer på en lang række andre områder over private virksomheder, indvender Louise Shack Elholm.

- Jeg mener ikke, det er ulig andre situationer, hvor vi også bestemmer over rigtig mange ting, siger hun, men understreger, at de administrative omkostninger for virksomhederne skal undersøges.

Center for Ludomani hjælper hvert år cirka 600-700 danskere med spilleproblemer.

/ritzau/