Efter længere tids sygdom: Ikonisk DR-vært død

Skrevet af Kamille Isaksen

12 uger siden

|

19/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

En markant skikkelse i dansk sportsjournalistik og mangeårig medarbejder hos Danmarks Radio, er afgået ved døden i en alder af 85 år. 

Hans Grønfeldt, der oprindeligt kom fra Samsø, gjorde sig bemærket både foran og bag kameraet i løbet af sin karriere hos DR, hvor han bidrog som vært, kommentator og producer. 

Hans dødsfald er blevet bekræftet af Sportsjournalisternes Golf Klub.

Hans karriere strakte sig over flere årtier, hvor han blandt andet dækkede ti olympiske lege og var en nøglefigur i transmissionerne af store gymnastikstævner, hvilket understreger hans passion for både elite- og breddeidræt.

Ud over sin professionelle karriere havde Hans Grønfeldt en dyb kærlighed til golfen, en sport han dyrkede privat og som medstifter af Sportsjournalisternes Golf Klub. Klubben er kendt for årligt at uddelle Den Gyldne Golfbold, en tradition Hans Grønfeldt var en del af i mange år. 

Grønfeldts bortgang efter længere tids sygdom blev annonceret af Sportsjournalisternes Golf Klub, som også mindedes ham for hans bidrag til sporten og journalistikken. 

Hans liv og karriere efterlader et varigt aftryk på dansk sportsdækning og den måde, vi oplever og værdsætter sport på tværs af generationer. 

Vi her på redaktionen sender familien og de pårørende de varmeste tanker i denne svære tid.