Populær dansk sportsstjerne død

Skrevet af Emil Martesen

21 uger siden

|

21/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

I en alder af 95 år har vi sagt farvel til en af Danmarks tennislegender, Torben Ulrich.

Kendt for sin rebelske natur og en karriere, der strakte sig over flere årtier, efterlader Torben Ulrich et varigt aftryk i både sportens og kunstens verden.

Hans søn, Metallica-trommeslager Lars Ulrich, bekræftede tabet på Instagram, hvor han beskrev sin far som en mand fyldt med eventyr, nysgerrighed og en kontrær, dansk attitude.

Karrieren

Torben Ulrichs tennisbane var præget af bemærkelsesværdige præstationer. Han deltog i alle fire grand slam-turneringer og nåede fjerde runde i tre af dem. I double nåede han semifinalen ved Wimbledon i 1959. Hans professionelle karriere startede sent, først i en alder af 40 år i 1969, men det stoppede ham ikke fra at opnå tre titler og en plads som nummer 96 på verdensranglisten i 1973. Han repræsenterede også Danmark i over 100 Davis Cup-kampe.

Men Torben Ulrich var mere end en tennisspiller.

Han var også en rebel, der trak sig fra en DM-finale i 1960'erne for at se VM i fodbold. Hans kreative ånd strakte sig ud over sporten, idet han også gjorde sig bemærket som jazzmusiker og kunstner. Han indspillede og udgav musik helt op i 2010'erne og begyndte sin kunstneriske karriere i 1971. Hans kunst, ofte inspireret af tennis, omfattede tryk lavet med tennisbolde, ketsjerrammer og greb. Disse værker blev udstillet globalt, fra København til New York.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.