Populær skuespiller død i tragisk ulykke: Blev 48 år gammel

Skrevet af Emil Martesen

20 uger siden

|

27/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

I en tragisk udvikling er den sydkoreanske skuespiller Lee Sun-kyun, bedst kendt for sin rolle i den Oscar-vindende film 'Parasite', blevet fundet død i en bil i Sydkorea.

Denne hændelse kommer midt i en tumultarisk periode for skuespilleren, som har været involveret i en skandale omkring misbrug af hash og andre ulovlige stoffer.

Ifølge politiet havde Lee forladt sit hjem efter at have efterladt en seddel, der lignede et selvmordsbrev.

Det oplyser sydkoreansk politi ifølge nyhedsbureauerne Reuters og Yonhap.

Lee Sun-kyun, som portrætterede patriarken i den velhavende Park-familie i 'Parasite', havde opnået international anerkendelse for sin præstation i filmen, der vandt en Oscar for Bedste Film tilbage i 2020.

Men hans seneste tid har været præget af personlige og juridiske udfordringer. Han var blevet afhørt tre gange af politiet i forbindelse med en efterforskning af narkotikamisbrug, som er særligt stigmatiseret i Sydkorea.

Lee Sun-kyun havde forsvaret sig med, at han var blevet narret til at indtage stofferne og ikke var bevidst om deres natur. Trods dette blev han testet negativ for stofferne i både indledende prøver og senere af laboratorieprøver på Sydkoreas Nationale Retsmedicinske Institut.

Hans død efterlader mange spørgsmål ubesvarede, ikke mindst omkring omstændighederne ved hans død og den dybe personlige krise, han må have gennemgået. Det er en tragisk afslutning for en skuespiller, hvis karriere var på sit højdepunkt efter succesen med 'Parasite'.

Hans død kaster en skygge over de udfordringer, som selv de mest succesfulde individer kan møde, og minder os om de alvorlige konsekvenser, som stigmatisering og juridiske problemer kan have på en persons liv og velbefindende.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.