Privatansatte skal bruge pension før kontanthjælp - offentligt ansatte skal ikke

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Privatansatte skal først tappe pensionsopsparingen, før de kan benytte sig af kontanthjælpen.

Det er ikke muligt at få kontanthjælp som privat ansat, hvis ens pensionopsparing har mere end 50.000 kroner stående. Der vil man først skulle leve af den egen opsarede pension, før kontanthjælp bliver en mulighed.

Sådan vil det dog ikke stå til, hvis man er offentligt ansat og mister sit arbejde. Der gælder nemlig forskellige regler for privatansatte og offentligt ansatte, og det er noget, der har skabt en raserende debat samt stået for kritik.

Det skriver DR.

Læs også

Lisbet Dahl fik våde øjne: 'Jeg kneb en tåre'

Brancheorganistationen Forsikring og Pension og SF er blandt dem, der kritiserer forskellen, man oplever i Danmark. De mener nemlig ikke, at der skal være forskel i muligheden for kontanthjælp for privat- og offentligt ansatte.

"Der er et misforhold her, som vi er nødt til at diskutere, hvad vi gør ved," siger Henrik Møller, beskæftigelsesordfører i Socialdemokratiet, ifølge DR.

De mennesker, der er offentligt ansatte, har en klausul i pensionsordningen, der er årsagen til dette. Det er altså klausulen, der medfører, at man kan få kontanthjælp efter at have mistet jobbet. 

Ydelseskommussionen og Pensionskommissionen er i skrivende stund ved at se nærmere på ovenstående regler, og spørger man igen Henrik Møller, som naturligvis følger situationen tæt, så burde det ikke tage dem lang tid at komme frem til konklusionen.

Han forventer i hvert fald ikke, at det kommer til at tage flere år. 

Henrik Møller er dog ikke den eneste, der afventer den nye melding fra Ydelseskommussionen og Pensionskommissionen, da han ikke er den eneste, der har været ude at kritisere forholdene. 

Som tidligere nævnt, så er det nemlig noget, der har været med til at skabe en raserende debat, hvorfor mange afventer, at der er blevet kigget nærmere på reglerne.

Læs også

Stor corona-demonstration i gang: Folk opfordres til at møde op i mørkt tøj

 

Dagens Gossip