Professor med corona-opfordring til danskerne: Tænk jer om, før I gør dette

Modelfoto: Shutterstock.com

Er det egentlig nødvendigt? Professor Jan Pravsgaard Christensen opfordrer danskerne til at slå koldt vand i blodet, før man bestiller testtid.

I går meldte Ældre- og Sundhedsminister Magnus Heunicke ud på Twitter, at kontakttallet (der tidligere hed smittetal) nu er faldet fra 1.5 til 1.3. Det er positivt, da det praktisk talt betyder, at en corona-smitttet dansker ‘kun’ smitter 1.3 personer og ikke 1.5 personer.

Læs også

Kvinde nøs to gange: Så blev hun tæsket

“Kontakttallet for smittede er faldet fra 1,5 til 1,3. Smitten stiger altså fortsat, men i lavere tempo. Vi skal under 1, før kurven knækkes. Vi har iværksat en række målrettede tiltag for at bringe smitten ned. Sammen knækker vi kurven,” lyder det fra ministeren på Twitter.

I den seneste tid har smitten bredt sig, og flere er blevet testet positiv for Covid-19. Mange flere personer lader sig også teste, og det får nu Professor på Institut for Immunologi og Mikrobiologi ved Københavns Universitet Jan Pravsgaard Christensen til at reagere.

Den stigende efterspørgsel efter en testtid betyder nemlig,, at der er op til en uges ventetid på at blive testet, hvis man ikke har symptomer, skriver Jyllands-Posten.

Drop det, hvis du bare er nysgerrig

‘Har jeg mon corona?' Det er helt sikkert en tanke, som mange har og har haft, og det ville jo være rart at få svar på. Men hvis du føler dig sund og rask, og du vil testes af ren nysgerrighed, så bør du droppe ideen igen, for det kan resultere i længere ventetid for dem med en begrundet mistanke, siger Jan Pravsgaard Christensen. 

“En del af dem er f.eks. sundhedspersonaler, som skal testes med jævne mellemrum, men hvis en for stor andel af de testede gør det af nysgerrighed, så er det også et problem. Det er spild af penge. Jeg vil opfordre folk til at tænke sig om,” udtaler Jan Pravsgaard Christensen til Jyllands-Posten og tilføjer:

“Jeg er selv aldrig blevet testet.”

Der kom blandt andet frem tirsdag, at en borger i Aarhus Kommune er blevet testet 100 gange for coronovirus.

Læs også

Fantastisk nyt: Flertal vil give dig alle 5 ugers indefrosne feriepenge

 

 

 

 

Dagens Gossip