PSG's 10 mand sender defensive Chelsea ud af CL

12/03/2015

Paris Saint-Germain spillede sig onsdag videre til kvartfinalerne i Champions League på bekostning af Chelsea.

Anfører Thiago Silva endte som helten for de franske gæster, da han scorende til 2-2 og sendte PSG videre på reglen om flest scorede udebanemål.

Kampen var på det tidspunkt sendt ud i forlænget spilletid efter 1-1 i den ordinære kamp - det samme resultat som i Paris for tre uger siden.

Alt var ellers lagt til rette for Chelsea, der havde gode betingelser for at spille sig videre i turneringen.

PSG havde efter en halv times spil mistet sit bedste kort, stjerneangriberen Zlatan Ibrahimovic, efter en grov tackling af Oscar.

Udvisningen var begyndt at tære på kræfterne hos holdkammeraterne, der ikke havde det store at byde ind med i de to gange 15 minutters forlængede spilletid - altså bortset fra Silvas afgørende hovedstødsmål.

Allerede i den ordinære kamp havde Chelsea-manager Jose Mourinho overladt initiativet til de franske gæster, og det var tæt på at gå galt flere gange. Blandt andet havde Edinson Cavani et skud på indersiden af stolpen.

Mourinhos defensive strategi gav alligevel pote, da Gary Cahill gjorde det til 1-0 efter 80 minutters spil på Chelseas første chance.

Kort efter udlignede David Luiz til 1-1 på et hovedstød i forbindelse med et hjørnespark.

Luiz blev før sæsonen vraget af Mourinho, der ikke kunne bruge brasilianeren og derfor solgte ham til den franske hovedstadsklub.

Udligningen betød, at kampen måtte ud i forlænget spilletid, hvor Chelsea lignede et hold i kontrol.

Allerede efter fem minutter dummede PSG-anfører Thiago Silva sig, da han med hånden forsøgte at afværge en potentiel farlig situation i franskmændenes straffesparkfelt.

På det efterfølgende straffespark kunne Eden Hazard sikkert score til 2-1 for Premier Leagues førerhold.

Men Minsandten om ikke Thiago Silva efter 115 minutter tog hævn, da han steg til vejrs på et hjørnespark og headede PSG videre i turneringen.

Tidligere onsdag spillede Bayern München sig videre til kvartfinalerne med en sejr på 7-0 over Shakhtar Donetsk. Det første opgør i Ukraine var endt 0-0.