Puslespillet bliver mere kompliceret: Nye planer afslører kongefamiliens sande tilstand

Skrevet af Emil Martesen

25 uger siden

|

27/11/2023
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
De nye planer afslører kongefamiliens sande tilstand.

Dagens topnyheder

Kongehuset har trukket et hav af overskrifter på det seneste - og det ser tilsyneladende ud til at fortsætte.

Men selvom kronprins Frederik har været en del i vælten det sidste stykke tid, så er sagen en helt anden i dag.

Inden længe står julen nemlig for døren, og i den forbindelse har den danske kongefamilie løftet sløret for, at de i år vil samles på Marselisborg Slot i Aarhus for at fejre julen sammen.

Det er en markant ændring fra sidste års julefejring, hvor Dronning Margrethe måtte tilbringe højtiden uden sine to sønner.

Denne ændring i juleplanerne kommer i kølvandet på et år præget af offentlige udfordringer og konflikter inden for kongehuset, herunder den meget omtalte fjernelse af de royale titler fra Prins Joachims fire børn.

Historikeren og den royale ekspert Emma Paaske ser dette som et tegn på, at kongefamilien ønsker at vise et billede af sammenhold.

Kongefamilien har nemlig ikke været samlet på samme manér siden 2019:

"Det signalerer i hvert fald, at den kongelige familie ønsker at bruge tid sammen", siger Emma Paaske til B.T. og fortsætter: 

"Det er vigtigt for dem at signalere sammenhold efter et år, hvor der har været flere udfordringer end kongehuset har været vant til".

Dette sammenhold er særligt vigtigt i lyset af de seneste skandaler, der har omgivet kongehuset, herunder historierne om Kronprins Frederiks tur til Madrid, som har trukket overskrifter både i Danmark og internationalt.

Kronprinsen selv har undgået pressens spørgsmål ved offentlige arrangementer, hvilket kun har tilføjet mere brændstof til spekulationernes bål.

Der bliver dog et enkelt afbud til julen, da grev Nikolai tilbringer derimod julen i udlandet. Han er i øjeblikket på udvekslingsophold i Sydney i forbindelse med sit studie på Copenhagen Business School (CBS).

Grev Felix, som er den yngste søn af prins Joachim og grevinde Alexandra, kommer dog hjem og fejrer jul med resten af familien på Marselisborg Slot fra den 25. december.