Putin afslører: Derfor gik vi ind i Ukraine

Foto: Shutterstock

Nu afslører den russiske præsident, Vladimir Putin, hvorfor han beordrede sine tropper til at gå ind i Ukraine.

I forbindelse med 'Sejrens dag' dag har Ruslands præsident, Vladimir Putin, i dag holdt en tale i den russiske hovedstad, Moskva.

Læs også

Ukrainerne trækker sig: Tjetjenske styrker har kontrollen

Efter talen fra Vladimir Putin har der været en stor militærparade i Moskva, hvilket den russiske præsident har benyttet til at vise et udpluk af sit arsenal frem for omverdenen.

I talen forklarede Putin nærmere om, hvad der fik ham til at træffe den skæbnesvangre beslutning om, at han skulle sende sine tropper ind i nabolandet Ukraine.

Ifølge den russiske præsident skete det som et led i et forsvar, da han var overbevist om, at Vesten var i færd med at forberede en invasion af russisk territorium. Blandt andet skulle der var have været tale om en invasion af Krim -halvøen.

"Vi var tvunget til at gøre det, der var nødvendigt," lød det blandt andet fra Vladimir Putin, der også slog fast, at han mener, at Vesten ikke ville have været villige til at lytte til Rusland, men at de derimod havde deres egne planer.

"Et sammenstød med neo–nazisterne var uundgåeligt. Derfor slog Rusland til med et forebyggende angreb," lød det også fra ham.

Samtidig sagde han, at den 'militære specialoperation' var både rettidig og nødvendig. Han mener, at det var den eneste rigtige beslutning for russerne at invadere Ukraine.

Hans tale handlede dog ikke blot om at forsvare, hvad der fik ham til at beordre sine tropper til at invadere Ukraine, hvor der nu har været krig og ødelæggelse siden den 24. februar, hvor den forfærdelige ordre blev givet.

Præsidenten tog sig nemlig også tid til at tale om de sårede og dræbte russiske soldater og generaler samt deres efterladte.

"Vi bukker os for jer, I kæmper for os, ofte uden tanke for at beskytte jer selv," sagde han i sin tale.

Læs også

Herlufsholm-forældre raser mod Mette Frederiksen

Desuden gav han også sit ord for, at Rusland står klar til at hjælpe familierne til dem, der er blevet enten såret eller dræbt i forbindelse med den 'militære specialoperation' i Ukraine.

 

Dagens Gossip