Putin med trussel til Europa: Det vil have 'ekstremt smertefulde' konsekvenser

Skrevet af Nicolai Busekist

15/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rusland præsident, Vladimir Putin, har fremsat en trussel til hele Europa, som han mener ikke har andet alternativ, end at bruge russisk energi.

Dagens topnyheder

Den russiske præsident Vladimir Putin mener ikke, at Europa har et andet alternativ, end at blive ved med at bruge og betale for russisk energi.

Det har fået den russiske præsident til at fremsætte en advarsel om, at det vil medføre 'ekstremt smertefulde' økonomiske konsekvenser, såfremt Europa beslutter sig for at forsøge at erstatte den forsyning af olie og gas, som Rusland står for.

"En fornuftig erstatning for Europa eksisterer simpelthen ikke," sagde Vladimir Putin til medierne via et videolink fra sin bopæl nær Moskva ifølge BBC.

"Der er ganske enkelt ingen reservevolumener på det globale marked, og leverancer fra andre lande, primært USA, som muligvis sendes til Europa, vil koste forbrugerne mange gange mere."

Udtalelserne fra Vladimir Putin kommer i kølvandet på, at flere europæiske lande er begyndt at arbejde på at blive uafhængige af både gas og olie fra Rusland.

Flere europæiske ledere arbejder derfor allerede på at reducere deres respektive landes afhængig af russisk energi. Derudover er der en formodning om, at det kun vil stige yderligere fremadrettet.

Sådan forholder det sig dog ikke i alle europæiske lande, hvilket har fået den ukrainske præsident, Volodymyr Zelensky, til at rette kritik mod Tyskland, der ikke går ind for et totalt forbud mod russisk olie og gas, da det vil have enorme økonomiske omkostninger.

Faktisk gik den ukrainske præsident så langt, at han sagde, at Tyskland har 'blod på hænderne', da de nægter at sætte en stopper for, at Rusland kan eksportere olie og gas.

Dog har Putin også erkendt, at der har været 'problemer med betalinger for russiske eksport af energiforsyninger', da banker fra 'uvenlige lande' har 'forsinket overførslen af ​​midler'.

"Som vi har sagt mange gange, er det mest presserende problem her forstyrrelsen af eksport og logistik," sagde han.