Rasmus Paludan er direkte årsag til demonstrationer flere steder i verden

Afbrænding af det svenske flag ved en demonstration i Pakistan i dag, fredag d. 27. januar / Foto: Shahzaib Akber/EPA/Ritzau Scanpix

Danmarks måske mest provokerende politiker har skabt overskrifter flere steder end i Norden.

Rasmus Paludan er først og fremmest kendt som stifter af og formand for det ekstremt højreorienterede parti Stram Kurs, men han er i den forbindelse også kendt for at afholde provokerende demonstrationer, hvor han blandt andet ofte brænder koraner af. 

Disse demonstrationer bliver ofte afholdt i såkaldte SUB-områder, hvor der bor et stort antal muslimer, og det ender ofte med uroligheder, stenkast og anholdelser på stribe.

Læs også

Rasmus Paludan går verden rundt: Fordømmes af Tyrkiet

Det har skabt og skaber fortsat stor debat, som efterhånden har rast i flere år herhjemme. 

Er Rasmus Paludan en tumpe, fordi han bevidst provokerer muslimer, eller er han blot en forkæmper for ytringsfrihed, og er muslimerne, der protesterer, i virkeligheden problemet? 

Det er blevet diskuteret heftigt de seneste par år, men nu er diskussionen nået langt ud over Danmarks grænser. 

Ikke nok med at 'Stram Kurs'-formanden er begyndt at demonstrere og skabe moddemonstrationer i Sverige, så har hans koranafbrændinger nemlig også resulteret i politisk uenighed mellem Tyrkiet og Danmark og demonstrationer flere steder i verden. 

Den danske ambassadør blev således indkaldt til møde med Tyrkiets regering tidligere i dag på grund af koranafbrændingerne, og nu har Paludans demonstrationer også skabt problemer i blandt andet Afghanistan, Irak og Pakistan. 

Det skriver TV2

Her er tusindvis af mennesker gået på gaden for at protestere mod den danske politikers koranafbrændinger, som har fundet sted i både Danmark og Sverige.

Afbrænding af det svenske flag ved en demonstration i Pakistan i dag, fredag d. 27. januar / Foto: Shahzaib Akber/EPA/Ritzau Scanpix

I Pakistan bærer menneskemængder blandt andet rundt på dukker med billeder af Paludan, som er dækket af blod, og i det muslimske land er Sveriges flag ifølge Ritzau også blevet brændt af.

Læs også

Socialdemokratiet holder fast i, at burkaloven er nødvendig: Kun én blev sigtet i hele 2022

 

 

 

 

Dagens Gossip