Rasmus Paludan går verden rundt: Fordømmes af Tyrkiet

Skrevet af Mathias Madsen

21/01/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den danske højreorienterede politiker, Rasmus Paludan, har skabt overskrifter over hele verden.

Dagens topnyheder

Sveriges forsvarsminister skulle efter planen have været på besøg i Tyrkiet d. 27. januar, men det skal han ikke længere. 

Og det er primært 'Stram Kurs'-stifteren, Rasmus Paludans, skyld.

Det skriver TV2 og flere internationale medier. 

Tyrkiet har nemlig aflyst det planlagte møde, fordi Paludan har fået lov til at afholde en demonstration foran den tyrkiske ambassade i Stockholm i dag. 

Her brændte han blandt andet en koran af, og det fik det mulimske land til at aflyse mødet og fordømme demonstrationen. 

Den tyrkiske udenrigsminister Mevlut Cavusoglu har således fordømt afbrændingen, som har skabt overskrifter over hele verden. 

Det britiske medie BBC har blandt andet udgivet artiklen: "Tyrkiet fordømmer 'modbydelig' svensk koranafbrændings protest," hvori man blandt andet kan læse, at Cavsoglu har kaldt afbrændingen for "modbydelig" og "fuldstændig uacceptabel."

Det qatarske medie Al Jazeera har ligeledes udgivet en artikel med overskriften: "Tyrkisk vrede efter koranafbrænding, kurdiske protester i Sverige," og det tyrkiske medie DuvaR har udgivet artiklen: "Tyrkiet fordømmer på det kraftigste protester i Sverige, herunder koranafbrænding."

Andre udenlandske medier, der har omtalt Paludan-demonstrationen, er blandt andre The Star, Daily Sabah, TVP World og TRT World